Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη-Ανοίγει εισαγγελική έρευνα

507
Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για γνωστό ηθοποιό

Στη Εισαγγελία της Αθήνας έφτασε η πρώτη μήνυση κατά γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη από θύμα που καταγγέλλει βάναυση σεξουαλική κακοποίηση.

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση βάναυσης σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τότε 15χρονου από γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε.

Πρόκειται για την πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μήνυση δεν υπέβαλλε το πρόσωπο το οποίο είχε πρόσφατα αναφερθεί στον γνωστό σκηνοθέτη περιγράφοντας την εμπειρία του σε συνέντευξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την περιγραφή του άνδρα, όταν ήταν 19 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πασίγνωστο σκηνοθέτη, στα χέρια του οποίου έζησε τον εφιάλτη όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του για μια οντισιόν.

Μήνυση για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα, καταξιωμένο πρόσωπο για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Μετά την υποβολή της μήνυσης ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η πρώτη κίνηση του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί τη μήνυση, θα είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι.

Αναβρασμός στο θέατρο: Το Πειθαρχικό συνεδριάζει και το Εθνικό ψάχνει μεταβατικό διευθυντή

Τον μεταβατικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο καλείται να ορίσει το ΔΤ της πρώτης σκηνής στη χώρα μετά την παραίτηση Λιγνάδη.

Αυτή την ώρα συσκέπτεται εκτάκτως το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, κεκλεισμένων των θυρών, για να ορίσει το πρόσωπο που θα τελεί χρέη διευθυντή κατά τη μεταβατική περίοδο, έως ότου το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντα Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι πιθανότητες μοιράζονται μεταξύ του προέδρου του ΔΣ Βασίλη Πουλαντζά και της διευθύντριας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Δηούς Καγγελάρη.Οι δυο αναπληρωτές διευθυντές, βάσει του καταστατικού του Εθνικού, με τη λήξη συνεργασίας του διευθυντή με το θέατρο παύονται. Το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου θα είναι σε στενή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Τα ονόματα που συζητούνται για την αντικατάσταση Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο

«Άρωμα γυναίκας» φαίνεται πως θα έχει η διαδοχή στο τιμόνι της πρώτης κρατικής σκηνής, καθώς ολοένα και περισσότερο ενισχύεται η συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση, με τα γυναικεία ονόματα που επικρατούν να είναι καταρχάς της Κάτιας Δανδουλάκη και εν συνεχεία της Μαριάννας Κάλμπαρη, μια εκ των οποίων -εφόσον δεχτεί- θα αναλάβει να καλύψει και τον υπόλοιπο ενάμιση χρόνο της θητείας του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στο Εθνικό Θέατρο.Τις τελευταίες ημέρες έτρεχε ασθμαίνων πάντως να προλάβει να υπογράψει τις συμβάσεις για το ρεπερτόριο του καλοκαιριού, που ήταν ήδη έτοιμο.

Συνεδριάζει το Πειθαρχικό του ΣΕΗ 

Πληροφορίες θέλουν σήμερα, πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Πειθαρχικού του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) για τις καταγγελίες των Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, για σεξουαλική παρενόχληση, να έχουν γίνει και καταγγελία και να έχει ζητηθεί και αυτεπάγγελτη παρέμβαση στον εισαγγελέα σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, από δύο διαφορετικά πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας