Συρία: Απειλές για νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση

1177
συρία

Εντείνονται οι απειλές για μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα τις επιθέσεις του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.

Οι συριακές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από ρωσικά στρατεύματα, επιχειρούν εδώ και έναν μήνα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, προκειμένου να εκριζώσουν και τους τελευταίους πυρήνες τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών στη Συρία, δίνοντας τέλος στην πολυετή σύγκρουση, που ξεκίνησε το 2011 ως εμφύλια διαμάχη, αλλά πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, που θα σημάνει την οριστική ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, οι ιμπεριαλιστές της Δύσης επιστρατεύουν εκ νέου προσχήματα επέμβασης, όπως οι επιδρομές εναντίον αμάχων και βασικών υποδομών αλλά και πιθανές «επιθέσεις με χημικά όπλα».

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα εξοπλίζει, ξανά, φιλοδυτικές οργανώσεις αντικαθεστωτικών στη βόρεια Συρία, παρέχοντάς τους αντιαρματικούς πυραύλους TOW, δεκάδες θωρακισμένα οχήματα και εκτοξευτήρες πυραύλων «Grad», σε μία προσπάθεια να αποκρούσει τις εντεινόμενες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας