ΔΕΠΑ: Συνεχίζεται η απεργία των εργολαβικών εργαζομένων

1236
δεπα

Για ενδέκατη μέρα συνεχίζουν σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Φυσικού Αερίου – ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ) αγωνίζονται για την κατάργηση των εργολαβιών και την απευθείας εργασιακή σχέση με την ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Από την άλλη, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διορισμένης από την ίδια διοίκηση του ομίλου ΔΕΠΑ να χτυπήσουν τον αγώνα αυτό πέρασε σε νέα φάση καθώς εργολάβοι προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι απαντούν με συνέχιση της απεργίας και συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. στη ΔΕΠΑ και στις 12.30 το μεσημέρι στα δικαστήρια.

Τη δικαστική δίωξη του αγώνα τους καταγγέλλει το ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ σημειώνοντας «Κυβέρνηση, υπουργείο, εργοδοσία όχι μόνο κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους εργαζόμενους, μας σέρνουν και στα δικαστήρια γιατί θέλουν να νεκρώσουν κάθε συνδικαλιστική και διεκδικητική δράση για το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για ενέργεια κοινωνικό αγαθό. Η τρομοκρατία δεν κάμπτει τους εργαζόμενους και δυναμώνει τον αγώνα στηριζόμενοι στο πλατύ κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί. Έρχονται συνέχεια μηνύματα αλληλεγγύης από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και συγκεντρώνονται μαζικά υπογραφές συμπαράστασης». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας