Συνταξιούχοι: Η επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών δεν είναι κοινωνικό μέρισμα

1374
σύνταξη

Συνταξιούχοι: Η επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών δεν είναι κοινωνικό μέρισμα

Την επιστροφή όλων των «παρανόμως» παρακρατηθέντων ποσών από τον Αύγουστο του 2010 με συνυπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης, ζητεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που απαντά στις χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ότι η επιστροφή τους δεν είναι κοινωνικό μέρισμα.
«Επισημαίνουμε στον Πρωθυπουργό ότι οι μνημονιακές κρατήσεις άρχισαν από τον Αύγουστο του 2010. Επίσης ότι σε αυτές περιλαμβάνεται για όλο το χρονικό διάστημα έως και τις 30 Ιουνίου του 2016 η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) στην οποία παρανόμως έχει γίνει κράτηση 4% και 6% , και η οποία παράνομα δεν υπολογίζεται στα οφειλόμενα προς επιστροφή ποσά, καθώς και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι από 1/11/2011 έως 31/5/2012» αναφέρουν.
Όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση «κλέβει» δύο σχεδόν χρόνια παράνομα παρακρατηθέντα ποσά, παράλληλα μειώνει τα οφειλόμενα αφαιρώντας την ΕΑΣ εξαπατώντας για μια ακόμα φορά τους συνταξιούχους.
«Οι δικαιούχοι των ποσών που θα επιστραφούν, με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,3  εκατομμύρια με μικτές  αποδοχές από κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά αυτά είναι ασήμαντα μπροστά  στις τερατώδεις μνημονιακές περικοπές συνολικού ύψους 70 δισ. ευρώ, οι οποίες  μάλιστα  θα συνεχιστούν και το  2019» τονίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας