Συντάξεις χηρείας: κοροϊδία και εμπαιγμός η κυβερνητική τροπολογία

1500
συντάξεις

Απογοήτευση και οργή προκάλεσε στις χήρες η τροπολογία που κατάθεσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις συντάξεις χηρείας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τροπολογία που κατάθεσε συνεχίζει να κοροϊδεύει τις χήρες, που επί μια εβδομάδα έστησαν αντίσκηνα έξω από το Yπουργείο Εργασίας, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει μια κατάφωρη αδικία, που προκάλεσε ο νόμος Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016), δηλαδή ένα πογκρόμ εναντίον μιας μεγάλης κατηγορίας ανθρώπων, κυρίως γυναικών,  που, μάλιστα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας, εκτός από το κατώτατο πλαφόν και τη σύνταξη στα τέκνα θανόντων, δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μείζονα και κυρίως δίκαια αιτήματα, τα οποία αφορούν κυρίως το ηλικιακό όριο των 55 ετών και την αύξηση του ποσοστού της σύνταξης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι των συντάξεων θανάτου από το 50% στο 70%, όπως ίσχυε πριν από το νόμο Κατρούγκαλου.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει τροπολογία για  τα κατώτατα όρια στις συντάξεις χηρείας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την οργή που προκάλεσαν στους/στις δικαιούχους των συντάξεων θανάτου (χηρείας) οι ακραίες αδικίες που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου (άρθρο 12 του νόμου 4387/206) σε βάρος τους, αφού, για όσους λάμβαναν τα κατώτατα όρια σύνταξηςγήρατος ή αναπηρίας (δηλαδή στους αδύναμους κοινωνικά και εισοδηματικά), τα ποσά σύνταξης θανάτου (χηρείας), που μεταβιβάζονται θα κυμαίνονταν μεταξύ 185 ευρώ και 215 ευρώ».
Μέλη του συλλόγου ΑΞΙΑ, που έχουν συγκροτήσει οι χήρες, δηλώνουν στην ΙΣΚΡΑ ότι η μόνη λύση θα ήταν η κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα το άρθρο 12 του ν. 4387/2016 και να επαναφέρει για τις συντάξεις θανάτου (χηρείας) το προηγούμενο καθεστώς, ώστε να αρθεί το ηλικιακό όριο των 55 ετών και να επανέλθει η σύνταξη χηρείας στο 70% της σύνταξης του θανόντος, και ότι γι’ αυτούς τους στόχους θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας