Συνεχίζονται οι εγκληματικές πολιτικές με τη διαχείριση των απορριμάτων στη Φυλή

1379
διαλόγου

Με επανειλημμένες τοποθετήσεις του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής είχε προειδοποιήσει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ της Φυλής και ζητούσε να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί μεγάλη περιβαλλοντική υγειονομική κρίση. Δυστυχώς, αυτές οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν αυτές τις μέρες με αυτό που συνέβη στη Φυλή.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση με αυτόν τον τύπο διαχείρισης των σκουπιδιών δεν πάει άλλο. Η εγκατάσταση και ο ΧΥΤΑ Φυλής λειτουργούν χωρίς να τηρούνται οι όροι περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Παράλληλα, δεν μπορεί να γίνει καμιά σκέψη για τη χρησιμοποίηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ο οποίος έχει κριθεί χωροταξικά και περιβαλλοντικά απαράδεκτος και επικίνδυνος.

Το ρήγμα που πρόσφατα προκλήθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής είχε ως συνέπεια χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να στοιβάζονται σε κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου Αττικής. Οι αρμόδιοι, υποτίθεται, της Περιφέρειας προσπαθούν να λύσουν ξανά το πρόβλημα με «μπαλώματα» με την ελπίδα η βόμβα να μην σκάσει στα χέρια τους.

Η Λαϊκή Ενότητα και ο Ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής έκαναν και κάνουν τα πάντα για να δοθούν απαντήσεις ουσιαστικές στο τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε όλο το λεκανοπέδιο και ειδικότερα στους Δήμους που συνορεύουν με τη Φυλή για την οικολογική βόμβα του ΧΥΤΑ που πλέον έχει φτάσει στα όριά του.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής της ΛΑ.Ε θα βρεθεί στο πλευρό όλων των κατοίκων και των φορέων που αγωνίζονται ενάντια στο ΧΥΤΑ Φυλής, που η χωρητικότητά του έχει εξαντληθεί προ πολλού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας