Συνετρίβη Mirage 2000-5 στη Σκύρο. Διερευνάται το τραγικό συμβάν

2152
Mirage
Στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 έπεσε στην Σκύρο πριν από λίγο και αγνοείται ο πιλότος του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, την Πέμπτη και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου ενώ αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου. Το Mirage έπεσε λίγο προτού προσγειωθεί και αφού είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, που πιθανολογείται ότι ήταν στο Αιγαίο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος επέστρεφε μαζί με ακόμη ένα από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο. Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες συμμετέχουν εναέρια μέσα και πλοία του πολεμικού ναυτικού. Φρεγάτες και άλλα σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα Σινούκ με άνδρες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών πηγαίνουν προς το σημείο πτώσης του αεροσκάφους προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο.
Τα μαχητικά Mirage 2000-5 είναι η κορυφαία έκδοση του Mirage 2000. Αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ελληνικής αναχαίτισης και εγγυώνται αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο, καθώς είναι εξοπλισμένα με προηγμένης τεχνολογίας όπλα αέρος-αέρος.
Την 1η Μαρτίου 2007 ξεκίνησε η προετοιμασία της παραλαβής των νέων αεροσκαφών Mirage 2000-5. Στις 3 Μαΐου του ίδιου έτους τα πρώτα Μ2000-5 ICMS Mk-III προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας