Συνελήφθη στη Γερμανία ο Carles Puigdemont

1515
βερολίνο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Carles Puigdemont συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία στα σύνορα με τη Δανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματός του.
Σύμφωνα με την δικηγόρο του Carles Puigdemont συνελήφθη όταν εντοπίστηκε σε έλεγχο να διασχίζει τα σύνορα Δανίας – Γερμανίας με αυτοκίνητο και κατεύθυνση το Αμβούργο.



Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον αυτονομιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν βάσει ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει η Ισπανία.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε πως ο Puigdemont κρατείται κοντά σε έναν τομέα του αυτοκινητοδρόμου Α7 που διέρχεται από το κρατίδιο από την πόλη Φλένσμπουρκ κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Η αστυνομία δεν ανέφερε ακριβώς πού κρατείται ο Πουτζντεμόν.
«Η αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, εκτός από το ότι ο Puigdemont συνελήφθη στις 11:19 π.μ. τοπική ώρα (12:19 ώρα Ελλάδας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας