Συναινετικό Colpo Grosso ΕΣΡ: Λίγες τηλεοπτικές άδειες για διαπλεκόμενους ολιγάρχες

2036
εσρ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με την οποία τον πληροφορεί για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με την τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, δηλαδή, προσδοκάται να εισπραχθούν 245 εκατ. ευρώ και για τις επτά τηλεοπτικές άδειες.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, έσπευσαν να υπογράψουν άρον-άρον την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία επικυρώνουν τη γνώμη που διατύπωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Βρώμικη συμπαιγνία

Πολιτικοί και τηλεοπτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απόφαση του ΕΣΡ αποτελεί προϊόν μιας μεθόδευσης παρασκηνίου και βρώμικης συμπαιγνίας ανάμεσα στα μέλη του, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία της ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κανόνισαν ακριβώς τον αριθμό των αδειών έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσκείμενοι ολιγάρχες και ανέβασαν σε τέτοιο ύψος το ελάχιστο τίμημα των αδειών, ώστε να αποκλειστεί οποιοσδήποτε μικρότερος παρείσακτος διεκδικητής και για να έχουν να επιδείξουν κάτι που θα μπορεί να «πουληθεί» στον λαό.
Στην ουσία, αριθμός αδειών και ύψος τιμήματος πάνε πακέτο και φωτογραφίζουν τους επτά «υπέροχους» βαρόνους της τηλεόρασης, οι οποίοι θα αναλάβουν, «νόμιμα» πια και με το αζημίωτο για τους ίδιους, την συστημική και συστηματική πολιτική πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού μαζί με την ψυχαγωγική αποχαύνωσή του και με τη πολιτιστική διάλυση του τόπου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ΕΣΡ, ενώ μιλάει για αριθμό αδειών στα μέτρα των ολιγαρχών βαρόνων που έχουν παρασκηνιακά συμφωνήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και για υψηλό ελάχιστο τίμημα ώστε να αποκλείσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών και για να το «πουλήσει», όπως είπαμε, στον λαό, δεν θέτει καθόλου ποιοτικές προδιαγραφές για πολιτικό πλουραλισμό και πολιτιστική ψυχαγωγική ποιότητα.
Αντίθετα το ΕΣΡ, θέτοντας ως ελάχιστο τίμημα τα 35 εκατ. ευρώ για καθεμιά από τις επτά άδειες, γνωρίζει πολύ καλά ότι αναφέρεται σε ένα ποσό το οποίο δεν μπορεί να αποσβεστεί από τα κέρδη της τηλεοόρασης και προϋποθέτει για να καταβληθεί ότι θα εξοφληθεί με το παραπάνω από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, από τις οποίες θα επωφεληθούν, λόγω τηλεόρασης, οι βαρόνοι.
Με δυο λόγια, το ΕΣΡ με την απόφασή του, θεωρεί δεδομένη την διαπλοκή και τον εκμαυλισμό που επιφέρει.
Συγχαρητήρια σε όλους τους!
Συγχαρητήρια και σε όσους τους ανεχόμαστε!
Η εναλλακτική απάντηση στην απόφαση του ΕΣΡ θα πρέπει να είναι ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν θα πρέπει να είναι καθόλου περιορισμένος, ενώ οι άδειες θα πρέπει να δίνονται με αυστηρά κριτήρια. Ποιοτικά κριτήρια που θα αφορούν την ενημέρωση, την τέχνη, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και αυτές οι άδειες να δίνονται αποκλειστικά σε κοινωνικούς συλλογικούς φορείς, οι οποίοι δεν θα έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας