Συνέντευξη Λαφαζάνη: Αμερικανογερμανοκρατία του πιο ακραίου βαθμού κυριαρχεί στον τόπο

1826
λαφαζάνης

“Ούτε σε εποχές Πιουριφόι δεν είχαμε τέτοιο καθεστώς στην Ελλάδα” είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια του να κάνει διεύρυνση δήθεν προς τα Αριστερά με τελευταία κίνηση τα πρώτα 16 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο άσκησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη του στους κ.κ Μακρυγιάννη και Πολάτο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεταλλαχθεί πολιτικά και ιδεολογικά. Εφαρμόζουν δεξιότατες πολιτικές και έχουν εγκαθιδρύσει αμερικανογερμανοκρατία στη χώρα στον πιο ακραίο βαθμό» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Ούτε σε εποχές Πιουριφόι δεν είχαμε τέτοιο καθεστώς στην Ελλάδα. Ο κ. Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, λειτουργεί ως γκαουλάιτερ και υπερκυβερνήτης στη χώρα. Μπαινοβγάινει στα υπουργεία, δίνει εντολές, καθορίζει κατευθύνσεις. Χαράζει την πολιτικοστρατιωτική κατεύθυνση του τόπου με έναν άκρως επιζήμιο τρόπο που δεν προσφέρει τίποτα στην άμυνα, την ασφάλεια και την προάσπιση της χώρας μας σε μια περίοδο απειλών και κινδύνων» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Λαφαζάνης.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να επικαλείται την αριστερά και το δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Αυτό που επιδιώκει είναι, στο όνομα της αριστεράς, να συγκροτήσει ένα καινούργιο δεξιό νεοφιλελεύθερο μέτωπο απέναντι στον παραδοσιακό δεξιό άξονα της ΝΔ. Αυτά δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και αποσκοπούν στην ευθεία υπονόμευση της» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας λάθος «να προβάλει σε ψηφοδέλτια παιδιά και συγγενικά πρόσωπα μορφών αγωνιστών, που δεν βρίσκονται στη ζωή, μόνο και μόνο για να αποκτήσει αριστερό άλλοθι». «Είναι θλιβερό αυτό το θέαμα και αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα είδος τυμβωρυχίας» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κληθείς να σχολίασει τα όσα υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι ότι υπήρχαν χώρες και πρόσωπα που ήθελαν Grexit το 2015, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Αποτελούν ανακαλύψεις εκ των υστέρων του Τσακαλώτου ότι υπήρχε χώρα που ήθελε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεν υπήρχε ποτέ πρότασή η θέση κάποιου επισήμου στις Βρυξέλλες και την ΕΕ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ανάλογες προτάσεις που αποδίδονται στον Σόιμπλε συνιστούσαν μπλόφα του ίδιου για διερεύνηση προθέσεων της ελληνικής πλευράς. Και δεν υπήρχε τέτοια πρόταση γιατί ξέρανε ότι με την τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα πυροδοτούντο αποσταθεροποιητικές εξελίξεις σε όλη την ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπαιξε πολύ άσχημο ρόλο το 2015. Δυστυχώς ήταν από αυτούς που έβαζαν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από την Ελλάδα και το μέλλον της. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι περί αυτόν προέβησαν τότε σε απόλυτη παράδοση της χώρας μας στους πιστωτές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, δεν υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αφού «μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και την ίδια ώρα οι πιστωτές και οι “θεσμοί” βάζουν όρους και ζητούν μέτρα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Βρισκόμαστε, μάλλον, σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που όταν η χώρα βρισκόταν και τυπικά στα μνημόνια. Γιατί τώρα έχουμε μνημόνιο, χωρίς, όμως, την χαμηλότοκη σχετικά χρηματοδότηση των θεσμών και υποχρεωνόμαστε σε δανεισμό δεκαετίας από τις αγορές με ληστρικό επιτόκιο περίπου 4%».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας