Θανοπούλου-Πρωτονοτάριος και Κίνημα “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”:ΟΧΙ τσιμεντοποίηση. ΝΑΙ στο πράσινο

1474
θανοπούλου
Επιστολή απέστειλε η κίνηση πολιτών Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως και φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τις εργασίες για το ΑΛΣΟΣ (πρώην Οικονομίδη), που επεκτείνουν τις δραστηριότητες του, όπου τσιμεντοποιούν χώρους του Πάρκου και αυτονομούν τη λειτουργία του αντί να την εντάσσουν στην αναβάθμιση του χώρου, ως χώρου πράσινου και αναψυχής.
Ζητάμε την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο ΠΕΣΥ και ταυτόχρονα ρωτάμε τους αρμοδίους αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους (κ. Κυπριανίδου, κ. Καραμάνο. κ. Λάσκαρη) τι προτίθενται να πράξουν ώστε να σταματήσουν αυτές οι εργασίες ( επιπλέον χώρος, ιδιωτική είσοδος, φράχτης, ωράριο, τσιμενοποίηση πρασίνου, θεμελιώσεις κ.ά)  και να λειτουργήσει το ΑΛΣΟΣ ομαλά, χωρίς να επεκτείνεται και να αυτονομείται ως λειτουργία.
Θανοπούλου Κατερίνα, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής- πρώην Αντιπεριφερειάρχης
Πρωτονοτάριος Γιάννης, ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος

 

Είμαστε η κίνηση πολιτών Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως, που επιθυμούσαμε και επιθυμούμε την καλή και επιτυχημένη λειτουργία του Το Άλσος.
Το ΑΛΣΟΣ λοιπόν, πρώην Οικονομίδη, που τόσο προσπαθήσαμε να ξαναλειτουργήσει, πιέζοντας την Περιφέρεια Αττικής, όσο κανείς άλλος, ήδη αποτελεί μια εντελώς αποκομμένη, ανεξάρτητη νησίδα, μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

Η ανεξήγητη ενδοτικότητα της Περιφέρειας, της κυρίας Δούρου, της κυρίας Κυπριανίδου, του κύριου Καραμάνου και της κυρίας Λάσκαρη, στις απαιτήσεις του κ. Μαροσούλη για μεγαλύτερο κέρδος, του έχουν επιτρέψει να λειτουργήσει μια μουσική-θεατρική σκηνή, μέσα στο Πεδίο του Άρεως, με όλες τις χάρες του, χωρίς καμιά επαφή και λειτουργική συνάφεια με το πάρκο.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού:
• Ανοίχτηκε καινούργια «ιδιωτική» είσοδος στο χώρο του Πεδίου του Άρεως, τριάντα μέτρα από την προϋπάρχουσα, όταν παραμένει ανεξήγητα κλειστή η μοναδική είσοδος του Πάρκου στην Μαυροματαίων.

• Επετράπη η λειτουργία της μουσικής σκηνής σε ωράριο που το πάρκο προβλέπεται να είναι κλειστό.

• Παραχωρήθηκε επιπλέον χώρος από το πράσινο του Πεδίου του Αρεως για να τοποθετήσει περισσότερα καθίσματα (δεν αρκούσαν 2.000 θέσεις , που έτσι κι αλλιώς είναι εξωφρενικό για χρήση μέσα σε δημόσιο πάρκο, ήθελε, σύμφωνα με δηλώσεις του, 2500!)

• Δεν απέτρεψαν να υψώσει φράχτη 2.50 μέτρων, που όπως είναι φυσικό, αποκόπτει κάθε επαφή με το πάρκο (οπτική και φυσική).

• Ο περιβάλλον χώρος, που περιέχει νησίδες πράσινου, τσιμεντώθηκε νύχτα, σε ώρες που απαγορεύεται, (4π.μ. – 9π.μ. και 1π.μ.-7π.μ), με εκατοντάδες κυβικά μέτρα μπετόν.
Η Περιφέρεια επέτρεψε να μπαίνουν μπετονιέρες τη νύχτα τις ώρες που το πάρκο είναι κλειστό και δεν αντέδρασε καν στο μέγεθος του τσιμενταρίσματος.

• Έγινε θεμελίωση για να αντέξει η «λυόμενη» θεατρική σκηνή 13Χ18 μερτα, ύψους 10-11 μέτρων, με έξι φρεάτια, που κι αυτά ανοίχτηκαν νύχτα, γεμάτα μπετόν αρμέ, βάθους πολλών μέτρων και διαμέτρου πάνω από ένα μέτρο.

• Επετράπη στον επιχειρηματία να τσιμεντώσει τα σχεδόν τρία στρέμματα περιβάλλοντος χώρου χωρίς να αφήσει ούτε μια λωρίδα πράσινου, όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο που συνοδεύει την άδεια που εκδόθηκε από την πολεοδομία.

Για όλες τις παραπάνω εργασίες, η άδεια που εκδόθηκε, είναι «ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ!!».
Έχει ελέγξει η Περιφέρεια κατά πόσο ανταποκρίνονται οι εργασίες που έγιναν και που γίνονται στην εκδοθείσα άδεια;
Γιατί τόση μυστικότητα και συγχρόνως τόση αδιαφορία, για έναν χώρο που ονειρευόμαστε να αποτελέσει έναν από τους πόλους έλξης των επισκεπτών του Πεδίου του Άρεως;

Ασφαλώς και η θέληση των κατοίκων, είναι να λειτουργήσει ένας χώρος αναψυχής, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά που να έχει επαφή και άμεση λειτουργική σχέση με τον χώρο στον οποίο ανήκει. Το Πεδίο του Άρεως.
Να είναι προσβάσιμος εύκολα στους επισκέπτες και με κατασκευές που να συνάδουν με το πνεύμα του πάρκου και όχι με έργα φαραωνικού χαρακτήρα.

Εδώ που τα λέμε ο επιχειρηματίας και η διοίκηση της Περιφέρειας έρχονται και παρέρχονται, τα μπετά όμως στο Πεδίο του Άρεως δυστυχώς θα παραμείνουν. Ας μην ξεχνάμε τα ρημαγμένα ακίνητα του Πανελληνίου.

Θα επαναλάβουμε λοιπόν, με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, για να μην δώσουμε χώρο σε παρεξηγήσεις: Θέλουμε την καλή και επιτυχημένη λειτουργία του «ΑΛΣΟΥΣ πρώην ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ» με άμεση λειτουργική σχέση με τον χώρο του πάρκου «Πεδίο του Άρεως».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας