Συνάντηση Λαφαζάνη, Γαλάνη, Ήσυχου με την Πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα Maria Dominguez Cortina

2826
Κούβας

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνης και οι Νίκος Γαλάνης μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε και Κώστας Ήσυχος μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν στα γραφεία του Κόμματος με την πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό και συντροφικό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης από την μεριά του τόνισε την βαθιά αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στο λαό της Κούβας και την μεγάλη επανάσταση του, ενώ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του και στο Κ.Κ. Κούβας, στους εργαζόμενους και πολίτες της Κούβας στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τις σημερινές δυσκολίες, να αντιμετωπίσουν την πισωδρόμηση που επιδιώκει να φέρει ο Trump στα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμερικανοκουβανέζικες σχέσεις και να σημειώσουν επιτυχία στις αλλάγες που προωθούνται αυτή την περίοδο για στηρίξουν και να ενισχύσουν τον σοσιαλισμό στην Κούβα.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης εξέθεσε επίσης στην πρέσβειρα της Κούβας τις θέσεις της ΛΑ.Ε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την οικονομικοκοινωνική κατάσταση και την εναλλακτική πρόταση της ΛΑ.Ε.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στάθηκε ιδιαίτερα στον μνημονιακό κατήφορο της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα που προκαλεί στην χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, ενώ ανέλυσε την εναλλακτική πρόταση της ΛΑ.Ε για κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας, εθνικό νόμισμα και ρήξη με την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, στήριξη μισθών και συντάξεων και παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας στο πλαίσιο ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Ταυτόχρονα, ο Παναγ. Λαφαζάνης ανέπτυξε την ενωτική πρόταση της ΛΑ.Ε για ένα πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των ριζοσπαστικών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας.

Η πρέσβειρα της Κούβας ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές που προωθούνται στην κουβανική οικονομία και οι οποίες έχουν στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την στήριξη των κοινωνικών κατακτήσεων της επανάστασης και του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Η πρέσβειρα της Κούβας τόνισε ιδιαίτερα την ενεργή συμμετοχή του λαού της Κούβας στην δημόσια ζωή και στις αποφάσεις ως την μεγάλη δύναμη για το σοσιαλιστικό σύστημα της Κούβας.

Η πρέσβειρα σημείωσε ακόμα ότι η Κούβα στο επιστημονικό πεδίο καινοτομεί και σημειώνει σοβαρά επιτεύγματα στους τομείς της βιοτεχνολογίας, της παραγωγής εμβολίων και της φαρμακευτικής. Η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και η ίδρυση ερευνητικών κέντρων που συνδέονται με την παραγωγή και την διάθεση των τελικών προϊόντων, ανοίγουν νέους δρόμους για την κουβανέζικη σοσιαλιστική προσπάθεια.

Τέλος, η πρέσβειρα υπογράμμισε ότι η καλλιέργεια, ιδίως από τις νεώτερες γενιές, της ιστορικής μνήμης των μεγάλων επαναστατικών διαδικασιών και κατακτήσεων αποτελεί στοίχημα και κομβικό στοιχείο για την διατήρηση και ενίσχυση της σοσιαλιστικής προοπτικής της Κούβας.

laf presv cuba4

πρέσβειρα4

πρέσβειρα5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας