Συνάντηση ΛΑ.Ε με το αριστερό φιλοκουρδικό HDP για τουρκικές εκλογές

1778
hdp
Παν. Λαφαζάνης: « Όλοι οι Τούρκοι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα στις κάλπες 16-17/6 για τις Προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.
Όλοι, όλες στηρίζουν με την ψήφο τους το HDP και τα άλλα ριζοσπαστικά αριστερά αντισυστημικά κόμματα της Τουρκίας».

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής το γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Π.Γ. Στάθη Λεουτσάκο και Δέσποινα Σπανού, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του HDP  στην Ελλάδα, αποτελούμενη από τους Yusuf Ozdemir, Belcem Mordeniz, Sinan Yildiz και Ezgi Aydin.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προσεχείς εκλογές στην Τουρκία και η αναγκαιότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία όχι μόνο των Κούρδων αλλά και όλων των Τούρκων πολιτών, που ζουν στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα όλων όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Οι προσεχείς εκλογές στην Τουρκία θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις γενικότερες εξελίξεις αλλά κυρίως για τα δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία καταπατούνται κατάφωρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ηγέτες του HDP, Selahattin Demirtas και Serpil Kemalbay αλλά και πλήθος άλλων στελεχών HDP βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές εντελώς αυθαίρετα.

Μάλιστα ο S. Demirtas είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές.

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνης, έκανε μετά την συνάντηση την παρακάτω δήλωση:

«Οι Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον αυτής της χώρας και το μέλλον της περιοχής μας Σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να ηττηθεί ο Ερντογάν και όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι που εκπροσωπούν το τουρκικό κατεστημένο και διακατέχονται από εθνικιστικές επεκτατικές επιδιώξεις. Η ήττα όλων αυτών των δυνάμεων εξυπηρετεί απόλυτα το συμφέρον των λαών της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και το συμφέρον της ειρήνης,   της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή.

Καλούμε όλους τους Τούρκους πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα να πάνε στις κάλπες για τις Προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες κάλπες θα στηθούν στις 16 και 17 του Ιούνη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Ρόδο. Όπως τους καλούμε να ψηφίσουν ανυποχώρητα του υποψήφιο του HDP ή και υποψήφιους από άλλα ριζοσπαστικά αριστερά αντισυστημικά σχήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας