Συνάντηση ΛΑ.Ε Θεσ/νικης με το Σωματείο εργ/νων και το Σύνδεσμο εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσ/νικης

1591
Λαχαναγοράς

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τη Σουλτανίδου Χριστίνα, Συντονίστρια της Ν.Ε., τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρ. βουλευτή και τον Παύλο Μαλαχτάρη μέλος της Ν.Ε., επισκέφθηκε σήμερα την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και το Σύνδεσμο Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη μεταβίβαση της Κ.Α.Θ. ΑΕ στην ΕΔΗΣ του λεγόμενου Υπερταμείου, η οποία θεσμοθετήθηκε με την ψήφιση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του 4ου μνημόνιου, και την τροποποίηση του ν. 4389/2016.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης είχε μια γόνιμη και εξαιρετικά ενημερωτική συζήτηση με τους εκπροσώπους τόσο του Σωματείου Εργαζομένων, όσο και του Συνδέσμου Εμπόρων.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα ζητήματα της μείωσης του προσωπικού στο μισό αριθμό από όσους προβλέπει το σχετικό οργανόγραμμα, από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.

Επίσης, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των υποδομών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, η οποία ιδρύθηκε το 1974, όμως, η άδεια λειτουργίας της εκδόθηκε το 1996!

Είναι φανερό ότι για μια Κεντρική Αγορά, η οποία λειτουργεί σαν διαμετακομιστικό κέντρο προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και άλλες χώρες, με σημαντικότατες εμπορικές συναλλαγές, τα 120 στρ. έκτασής της (για τη λαχαναγορά) είναι εντελώς ανεπαρκή. Όταν μάλιστα η κατασκευή των καταστημάτων και των άλλων χώρων ξεπερνά τα 40 χρόνια, είναι φανερό ότι, για να λειτουργήσει με σύγχρονους όρους, απαιτούνται επενδύσεις.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, τονίστηκε ότι η ΛΑΕ είναι κάθετα αντίθετη με τη μεταβίβαση της ΚΑΘ ΑΕ στο Υπερταμείο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάρει κι αυτή το δρόμο του ξεπουλήματος, όπως όλος ο δημόσιος πλούτος.

Η Λαϊκή Ενότητα πιστεύει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε το δημόσιο χρέος, το οποίο, όπως είναι πια εντελώς φανερό και στον πιο κακοπροαίρετο, δεν είναι βιώσιμο. Για να πετύχουμε τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, θα πρέπει να προχωρήσουμε ως χώρα σε παύση πληρωμών. Η κίνησή μας αυτή, για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τη σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε., παράλληλα με την εφαρμογή μιας εναλλακτικής, ριζοσπαστικής πολιτικής, για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε πως θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των αγώνων για τη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού κινήματος ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών, που για τη Θεσσαλονίκη εξειδικεύονται στον ΟΛΘ, την ΕΛΒΟ, την ΕΥΑΘ, την ΚΑΘ, τη ΔΕΘ HELEXPO, τη μαρίνα Αρετσούς, τους δημόσιους χώρους κ.ά., και φυσικά τη ΔΕΗ.

Μετά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας περιόδευσαν στο χώρο της Κ.Α.Θ. μοιράζοντας το φυλλάδιο της ΛΑΕ για την έξοδο από το ευρώ και την εφαρμογή του εθνικού νομίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας