Συνάντηση Λαφαζάνη – Π.Κορασίδου, έμπορο, υποψήφια ευρωβουλευτή αγωνίστρια του εμπορικού-επαγγελματικού κόσμου

2263
κορασίδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΛΑ.Ε επί της Πατησίων συνάντηση του Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε με την έμπορο και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των εμπόρων και επαγγελματιών, Πένυ Κορασίδου, υποψήφια στην ευρωβουλή με το ευρωψηφοδέλτιο “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής”.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του για τη συμμετοχή της Πένυς Κορασίδου στο ευρωψηφοδέλτιο, η οποία, όπως είπε, είναι γνωστή για τους αγώνες της για τα αιτήματα και τα συμφέροντα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της χώρας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η συμμετοχή της Πένυς Κορασίδου στο ευρωψηφοδέλτιο θα βοηθήσει σημαντικότατα στο να αναδειχθούν οι διεκδικήσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών, στο πλαίσιο του εναλλακτικού προοδευτικού προγράμματος της ΛΑ.Ε, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την επιβίωση τους και για την ελληνική οικονομία.

Πένυ Κορασίδου: Γιατί συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής

Από την πλευρά της η Πένυ Κορασίδου έκανε μετά την συνάντηση τις παρακάτω δηλώσεις:

«Είμαι έμπορος και ζω και εργάζομαι στο Χαλάνδρι. Συμμετέχω ως υποψήφια για τις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, γιατί θέλω να συμβάλλω στον αγώνα για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος λιτότητας, που όξυνε τα προβλήματα των συναδέλφων μου εμπόρων και επαγγελματιών οδηγώντας στη μείωση του κύκλου εργασιών τους λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών εισοδημάτων, αλλά και της ανεξέλεγκτης λειτουργίας τεράστιων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων, που συνθλίβουν τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η λιτότητα και οι υπέρμετρες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες μου εμπόρους και καταστηματάρχες σε υπερχρέωση, αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και πολλές φορές σε λουκέτο και σε αρπαγή των σπιτιών και περιουσιών τους από τράπεζες funds και το μνημονιακό κράτος με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο, γιατί συμφωνώ με την φιλολαϊκή εναλλακτική  στα μνημόνια και τη λιτότητα πρόταση του για παραγωγικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Επίσης, συμφωνώ με τις προτάσεις του για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης επέκτασης των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, που πνίγουν το εγχώριο τοπικό εμπόριο, και επαναφορά της Κυριακής – αργίας στα καταστήματα. Για ουσιαστική και πραγματική μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των εμπόρων και επαγγελματιών, δραστική μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της προκαταβολής του 100% του φόρου εισοδήματος και θέσπιση ακατάσχετου εταιρικού λογαριασμού. Για χρηματοδότηση των εμπόρων και επαγγελματιών με χαμηλά επιτόκια από τις τράπεζες και, κυρίως, σεισάχθεια (διαγραφή και γενναίες ρυθμίσεις) σε τραπεζικά και άλλα συσσωρευμένα χρέη τους, εφόσον δεν μπορούν αποδεδειγμένα να τα εξυπηρετήσουν, και νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που στοιχίζει στους συναδέλφους μου εργατοώρες και μεγάλη ταλαιπωρία. Τέλος, για να αγωνιστώ για να βελτιωθούν τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αυξηθεί η αγοραστική τους δύναμη και κατά συνέπεια η λαϊκή κατανάλωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας