Συνάντηση Λαφαζάνη με το προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συν/δίας Συντ/χων Ελλάδας (ΑΓΣΕΕ)

1759
dav

Παν. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική «γενοκτονίας» των συνταξιούχων

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, συνοδευόμενος από τους Δημ. Στρατούλη και Γ. Δούκα, μέλη της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της ΑΓΣΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, Ιωάννη Ιορδανίδη. Μετά τη συνάντηση, οι Π. Λαφαζάνης και Ι. Ιορδανίδης, έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Παν. Λαφαζάνης:

«Είχαμε την  τιμή και την χαρά να συναντηθούμε με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία των Συνταξιούχων Ελλάδος και ανταλλάξαμε απόψεις  με τους συνταξιούχους. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η κατάσταση των συνταξιούχων είναι δραματική και συνεχώς χειροτερεύει. Καταγγείλαμε από κοινού το πολυνομοσχέδιο που πάει να ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό το πολυνομοσχέδιο – “τέρας”, είναι ένα πραγματικό “σφαγείο’ για τις συντάξεις, τις κύριες και τις επικουρικές και βεβαίως καταργεί πλήρως και το ΕΚΑΣ.

Η κυβέρνηση αυτή, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαπράττει “γενοκτονία” σε βάρος των συνταξιούχων. Εμείς καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο αυτό και ζητάμε την απόσυρση του. για αυτό στηρίζουμε και τις σημερινές κινητοποιήσεις με όλες μας τις δυνάμεις και λυπούμεθα πάρα πολύ διότι βλέπουμε να γίνονται ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Θα έπρεπε να υπήρχε μια μεγάλη, ενωτική, αγωνιστική πορεία.

Εμείς έχουμε εναλλακτική πρόταση για αυτή τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Η Λαϊκή Ενότητα έχει εναλλακτική πρόταση και για αυτή αγωνίζεται. Με δημαγωγίες, παχιά λόγια και υποσχέσεις δεν λύνεται κανένα θέμα που αφορά στους συνταξιούχους. Έχει επιδεινωθεί η κατάσταση των συνταξιούχων μέσα στο μνημονιακό αποικιακό καθεστώς.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση που έχει η Λαϊκή Ενότητα και είναι αλλαγή πορείας, ρήξη με την ευρωζώνη για να δοθεί η δυνατότητα να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης κοινωνικής δικαιοσύνης και στήριξης των συντάξεων.»

 

Ιωάννης Ιορδανίδης:

«Είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΛΑΕ. Θέσαμε το θέμα των συνταξιούχων. Αυτή τη στιγμή οι συνταξιούχοι κάνουν έναν αγώνα πραγματικής επιβίωσης. Αναρωτιόμαστε το 2019 πόσοι συνταξιούχοι θα επιβιώνουν μετά από αυτές τις τεράστιες περικοπές. Θα παλέψουμε όσο γίνεται για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Είναι μη περαιτέρω. Δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια αφού έχουν ψηφιστεί μέτρα που θα ισχύσουν και θα εφαρμοστούν και το 2019 και το 2020. Επομένως, πάμε για τέταρτο μνημόνιο. Υπάρχουν μειώσεις που αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων και φτάνουν μέχρι 18%. Υπάρχουν ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι χήρες, οι ΑμεΑ που θα υποστούν δραματικές μειώσεις, ενώ μεγάλες θα είναι και οι περικοπές από τις επιπτώσεις στα οικογενειακά επιδόματα.

Καταλαβαίνετε ότι σε αυτή τη νέα φάση που είναι οι συνταξιούχοι, θα φτάσουν οι συντάξεις κάτω από 700 ευρώ».

dav

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας