Στρατούλης με παραπληγικούς: Όχι στο νέο σφαγιαστικό Κανονισμό Παροχών Υγείας ΑΜΕΑ

1857
σχέδιο

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, παραβρέθηκε και συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή, 15/6, σε κινητοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στην Αποστόλου Παύλου 12, στο Μαρούσι, ενάντια στις σφαγιαστικές περικοπές σε βάρος των παραπληγικών και όλων των ΑμεΑ του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, που εγκρίθηκε από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη 13 Ιούνη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Θανάσης Γούναρης πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, που κι αυτός τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Μετά την κινητοποίηση ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προώθησε και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες κατά πλειοψηφία, τον ΕΚΠΥ (Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας), ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος ρυθμίσεων που υποβαθμίζουν δραματικά την ποιότητα της υγείας και ζωής των παραπληγικών, με μεγαλύτερες οικονομικές επιβαρύνσεις τους για αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και καθετήρες, και όλων των ΑμεΑ, των πασχόντων από χρόνια πάθηση, κάθε πολίτη που έχει ανάγκη το αγαθό της υγείας, των υπηρεσιών υγείας, των φαρμακευτικών προϊόντων και των αναλωσίμων ειδών για την υγεία και για τη διαβίωσή τους.

Μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η μείωση με αυτές τις μνημονιακές πολιτικές των δημοσίων δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και τα ΑμεΑ, μόνο και μόνο για να αποπληρώσει η χώρα και ο λαός μας ένα αβίωτο, μη βιώσιμο και άδικο δημόσιο χρέος.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ απαιτεί από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αποσύρουν άμεσα τον νέο ανθρωποκτόνο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους με αυτό το αίτημα.

Συνεχίζουμε τον διαρκή αγώνα μαζί με τους συλλογικούς φορείς των ΑμεΑ και το γονεϊκό κίνημα, για την ελέυθερη πρόσβαση και την προστασία του δημοσίου κοινωνικού αγαθού και του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού δικαιώματος, της υγείας και των δημοσίων και καθολικών υπηρεσιών και παροχών υγείας προς κάθε κάτοικο της χώρας μας, και πρώτα απ’ όλα των ΑμεΑ, που τις έχουν ανάγκη πολύ περισσότερο από τον καθένα.

Επίσης, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, βοηθημάτων και αναλωσίμων ειδών υγείας και κάθε τι που βελτιώνει την καθημερινότητα και τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας