Συνάντηση ΛΑΕ Θεσσαλονίκης με Διοίκηση της ΕΡΤ3 για τον αποκλεισμό της

1514
ΛΑΕ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τη Σουλτανίδου Χριστίνα, Συντονίστρια της Ν.Ε. Α΄ Θεσ/κης, τις Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Ιωάννα Γαϊτάνη πρώην βουλευτίνες και την Αθανασιάδου Μυρσίνη, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Θεσ/κης, συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 κ. Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ, και τον Ειδικό Σύμβουλο της ΕΡΤ3 κ. Λευτέρη Αρβανίτη.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, και αφορούσε τον αποκλεισμό και την πλήρη αποσιώπηση από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ3 των θέσεων, των δελτίων τύπου, των δράσεων της Λαϊκής Ενότητας. Όλες οι πολιτικές και κινηματικές δράσεις της Λαϊκής Ενότητας, όπως αυτές που αφορούν τους πλειστηριασμούς, τη μεταβίβαση των δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο κτλ., αποσιωπούνται παντελώς από το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Πριν από μερικές μέρες, ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης έκανε παρέμβαση στη Διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ε.Σ.Ρ., ότι δηλαδή πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, όπως όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με δεδομένο το ποσοστό που πήρε στις τελευταίες εκλογές, και κυρίως με το ότι εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, απαίτησε να εφαρμοστούν οι παραπάνω αποφάσεις του Ε.Σ.Ρ. και στην ΕΡΤ3, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, η οποία προϋποθέτει  πολιτική πολυφωνία, πολυμέρεια και αντικειμενική πληροφόρηση.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ3, συμφώνησαν στο αυτονόητο γεγονός, ότι θα πρέπει να υπάρχει η προβλεπόμενη δημοσιοποίηση και προβολή των δραστηριοτήτων και των θέσεων της Λαϊκής Ενότητας, και δεσμεύτηκαν γι αυτό.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος, διότι είναι ζήτημα δημοκρατίας η αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, ειδικά από δημόσιο μέσο, όπως η ΕΡΤ3, το οποίο, εκτός του ότι χρησιμοποιεί τις εθνικές συχνότητες, λειτουργεί με τα τέλη με τα οποία επιβαρύνονται οι συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας