Συνάντηση Ερντογάν, Πούτιν, Μέρκελ και Μακρόν το Σεπτέμβριο

1131
ερντογάν

Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για το συριακό.

Το γεγονός αυτό δείχνει τον συνεχώς αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας στις εξελίξεις της περιοχής μας και γενικότερα, ως αποτέλεσμα και της ανεξάρτητης εξωτερικής της πολιτικής.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος και δέχεται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, παγιδευμένη στην θηλιά των ΗΠΑ και της γερμανικής ΕΕ.

Οι ηγέτες της Τουρκίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν το Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουμε Σύνοδο της Τουρκίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, θα συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε. Θα συζητήσουμε περιφερειακά ζητήματα σε αυτή τη συνάντηση των τεσσάρων», είπε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Συρία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Vatan.

Οι τέσσερις ηγέτες θα εξετάσουν επίσης για την ατζέντα της τριμερούς συνόδου Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για το συριακό.

Το προηγούμενο διάστημα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει κλιμακωθεί και δεν μπορεί να διευθετηθεί χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν της Ευρώπης και άλλων περιφερειακών δυνάμεων.

Στις αρχές του έτους, η Άγκυρα ξεκίνησε παράνομη και επεκτατική επιχείρηση στα συριακά εδάφη με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελιάς», με στόχο τις κουρδικές ομάδες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας