Συμφωνίες με εννέα χώρες επικύρωσε η Τουρκία

439
Συμφωνίες με εννέα χώρες

Μεταξύ άλλων επικυρώθηκαν αμυντικές συμφωνίες με Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν και Μαυροβούνιο καθώς και ενεργειακές συμφωνίες με το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος. Εμπορικές συμφωνίες με Γεωργία και συμφωνία για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικύρωσε 12 νόμους για διεθνείς συμφωνίες με εννέα χώρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, επικυρώθηκε συμφωνία συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης, καθώς και συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Επικυρώθηκαν επίσης συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με το Καζακστάν και με το Μαυροβούνιο, ένα πρωτόκολλο ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Τουρκίας και του Μαυροβουνίου, μια συμφωνία για το άνοιγμα, την κοινή διαχείριση και την εξαγορά του Κρατικού Νοσοκομείου Φιλίας Κιργιζίας-Τουρκίας, μια αγροτική συμφωνία με την Ελβετία, η συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με το ψευδοκράτος, μια συμφωνία με τη Βενεζουέλα για αποφυγή διπλής φορολόγησης και φοροδιαφυγής, μια συμφωνία με τη Γεωργία για διεθνείς συνδυασμένες μεταφορές φορτίου, ένα πλαίσιο συμφωνίας για σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών και ένα πρωτόκολλο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Τέλος, επικυρώθηκε μια διεθνής συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τη συνεργασία στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας