Συμφωνία Ρωσίας-Κίνας: Βασική αιτία κρίσης η άρνηση Κιέβου να εφαρμόσει Συμφωνίες-Μινσκ

923
Συμφωνία Ρωσίας-Κίνας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σεργκέι Λαβρόφ με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, υπήρξε κοινή θέση ότι για την κρίση στην Ουκρανίας βασική αιτία είναι η αποτυχία του Κιέβου να εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ για την εκεχειρία μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ρωσόφωνων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα στο περιθώριο της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών στο Πεκίνο ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσανγίνγκ απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου απέρριψε τον όρο «εισβολή» όπως χρησιμοποιήθηκε σε σχετική ερώτηση. Συνέστησε, δε, «αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές».

Κατά το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στον αρνητικό ρόλο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που ενθάρρυναν την Ουκρανία να αρνηθεί την πλήρη εφαρμογή όσων προέβλεπε η συμφωνία.

«Η Ρωσία και η Κίνα επιμένουν στην ανάγκη να σέβονται όλες τις χώρες την αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας», ανέφερε η ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας