Συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ με την αντιδραστική βούλα της γερμανικής ακροδεξιάς

1937
συμφωνία

Σε συμφωνία με σαφές ακροδεξιό ξενοφοβικό στίγμα κατέληξαν η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός των Εσωτερικών και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πριν από λίγο στη δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου στα γερμανικά σύνορα, με δυο λόγια στρατοπέδων και φυλακών, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, που θα είναι το βέβαιον, θα γίνονται άμεσα οι παράνομες επαναπροωθήσεις, χωρίς να προσδιορίζεται το πού και με τη συμφωνία τίνος θα γίνονται δεκτοί οι επαναπροωθούμενοι.

Η συμφωνία, με βάση με την εφημερίδα  Bild, προβλέπει και παραμονή του κ. Ζεεχόφερ στο υπουργείο.
Δηλώσεις για την επίτευξη συμφωνίας έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών.

«Συμφωνήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζεεχόφερ και έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ βιώσιμη λύση», αναφερόμενος στην δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Μέρκελ: Έπειτα από σκληρή πάλη βρήκαμε έναν καλό συμβιβασμό

«Πιστεύω ότι έπειτα από σκληρή πάλη και δύσκολες μέρες βρήκαμε έναν καλό συμβιβασμό», δήλωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας την συμφωνία με τον κυβερνητικό της εταίρο, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). «Θα εγκαταστήσουμε στην Γερμανία κέντρα τράνζιτ. Έτσι διατηρείται ακριβώς το πνεύμα της εταιρικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της τάξης στην δευτερογενή μετανάστευση», πρόσθεσε.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Οι επικεφαλής των κυβερνητικών εταίρων κατέληξαν σε συμφωνία, ως προς τη δημιουργία «κλειστών κέντρων» εντός των γερμανικών συνόρων, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά τη δημιουργία «ζωνών τράνζιτ» στην Βαυαρία, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά οι αιτούντες άσυλο. Εκεί θα ακολουθείται γρήγορη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, αλλά οι πρόσφυγες δεν θα έχουν δικαίωμα να εγκαταλείψουν τα κέντρα και, εάν το αίτημά τους απορρίπτεται, θα γίνεται άμεσα η επαναπροώθησή τους.

Όπως έχει ήδη αναγγείλει το Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ έχει αποσπάσει το καταρχήν «ναι» από 16 χώρες της Ε.Ε. -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- για την επιστροφή μεταναστών.

Σημειώνεται ότι στις παραπάνω προτάσεις φαίνεται πως κατά τραγικό τρόπο συμφωνεί και ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, το Σοσιαλδημοκρατικό SPD, το οποίο επίσης συμμετείχε στις αποψινές επαφές.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί ήδη το 2015, αλλά τότε είχε απορριφθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από το SPD, μια τέτοια λύση πλέον «δεν αποκλείεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας