Συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν για παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V στην Άγκυρα!

Τι αναφέρει η συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας

Η Τουρκία ήρθε σε συμφωνία με την Ρωσία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες από μια υποτίθεται δυτική χώρα με τεράστια αγορά ογδόντα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Τουρκία, έξυπνα για τα συμφέροντά της και κινούμενη με ανεξαρτησία ζημιώνει και πλήττει τις φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης και ιδίως των ΗΠΑ.

Αντίστοιχα πρόκειται για μεγάλη γεωπολιτική, οικονομική και επιστημονική κίνηση της Ρωσίας έναντι της Δύσης και ειδικότερα των ΗΠΑ.

Η Μόσχα έχει κατορθώσει να χρησιμοποιήσει το Sputnik V ως το μεγάλο όπλο προώθησής της στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι και όχι μόνο.

Και η Ινδία στο… Sputnik V.

Κατόρθωσε να το εξάγει και στην τεράστια αγορά της Ινδίας.

Η Ινδία, αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με τη χειρότερη έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, θα παραλάβει μια πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την COVID-19 το Σάββατο 1η Μαΐου, δήλωσε χθες Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ.

Ο επικεφαλής του RDIF δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις θα περιέχονται σε αυτή την πρώτη παρτίδα ή πού θα κατασκευαστούν.

Η Ινδία έχει 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Τι αναφέρει η συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας

Ανακοινώθηκε η συμφωνία για το εμβόλιο Sputnik V με την τουρκική Viscoran İlaç.

Σε μια γραπτή δήλωση της Viscoran İlaç αναφέρεται ότι “η Viscoran İlaç, πραγματοποίησε τις απαραίτητες μελέτες και μόλις λάβουμε την άδεια του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές θα είναι σε θέση να ξεκινήσει αμέσως την προμήθεια του Sputnik V από τη Ρωσία. Η εταιρεία τους επόμενους μήνες, στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του σε διάφορες εγκαταστάσεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύμβασής της με την RDIF, η Viscoran İlaç παρέχει υποστήριξη με τη σύναψη συνεργασιών με άλλους κορυφαίους τοπικούς κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων στη βιομηχανία.

Η μεταφορά τεχνογνωσίας βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης με την εταιρεία CinnaGen İlaç.

Οι διαπραγματεύσεις με τις άλλες δύο φαρμακευτικές συνεχίζονται για να αυξηθεί η συνολική ικανότητα παραγωγής του εμβολίου».

Το Sputnik V θα εμβολιάσει 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους!

Το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο δηλώνεται ότι είναι εγγεγραμμένο σε 61 χώρες με πληθυσμό άνω των 3 δισεκατομμυρίων συνολικά, μεταξύ 5 Δεκεμβρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2021, έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 97,6 τοις εκατό.

Βασίζεται σε αποδεδειγμένα και εκτεταμένα μελετημένα ανθρώπινα αδενοϊικά σχήματα. Έχει ανακοινωθεί ότι παρέχουν ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό χορήγησης και για τις δύο δόσεις.

“Η συμφωνία με τη Viscoran İlaç μας επιτρέπει να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και να διευκολύνουμε την προμήθεια Sputnik V παγκοσμίως. Το θέλουν πολλές χώρες στην Ασία και στην Λατινική Αμερική.

Έχουμε συνάψει συμφωνίες με κορυφαίους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και χάρη σε αυτές τις συνεργασίες, το ασφαλές και αποτελεσματικό ρωσικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 60 χώρες.”

Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία

Ο Öztürk Oran, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Viscoran İlaç, δήλωσε: “Εκτός από τις συμβάσεις παραγωγής, τις διαδικασίες αδειοδότησης, τα θέματα αποθήκευσης και διανομής, η διεξαγωγή ορισμένων κλινικών μελετών για το προϊόν είναι επίσης μέρος της συνεργασίας μας με τη Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik V.

Η δουλειά μας σε αυτό το θέμα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο πολύτιμο προϊόν που αποτελεί αντικείμενο της διεθνούς κοινότητας”, είπε.

Τα πλεονεκτήματα του Sputnik V

Στη δήλωση αναφέρονται ορισμένα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V που παρατίθενται ως εξής:

«Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων σχετικά με το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό που συλλέχθηκε από άτομα εμβολιασμένα και με τις δύο δόσεις Sputnik V στη Ρωσία μεταξύ 5 Δεκεμβρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2021, η αποτελεσματικότητα του Sputnik V είναι 97,6%.

Βασίζεται στην αποδεδειγμένη και εκτεταμένη μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Sputnik V, χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για δύο δόσεις στη διαδικασία εμβολιασμού, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ανοσία από τα εμβόλια χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό χορήγησης και για τις δύο δόσεις.

Με περισσότερες από 250 κλινικές δοκιμές για δύο δεκαετίες, έχει αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των αδενοϊικών εμβολίων, καθώς και οι μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις τους.

Φθηνό χωρίς παρενέργειες (λένε)

Δεν υπάρχει σοβαρή αλλεργία που προκαλείται από το Sputnik V.

Με θερμοκρασία αποθήκευσης 8 βαθμών, μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε μια επιπλέον υποδομή ψυχρής αλυσίδας.

Η τιμή του, είναι λιγότερο από 10$ ανά δόση και καθιστά το Sputnik V ένα προσιτό εμβόλιο παγκοσμίως.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας