Συμμετοχή Α.Θεοδόση στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για Περιβαλλοντικό Έγκλημα στο Πεδίο Άρεως

1700
θεοδόση
dav

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα συμμετείχε και στήριξε με την παρουσία του την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της κίνησης πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως». Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την απόφαση της περιφέρειας να δώσει με προβληματικές διαδικασίες το ανακαινισμένο με χρήματα των φορολογουμένων ιστορικό «Άλσος Οικονομίδη» στον γνωστό επιχειρηματία της νύχτας Μοροσούλη, που με την ανοχή της κας Δούρου το μετατρέπει σε νυχτερινό κέντρο τύπου «Ιεράς Οδού».

Καταγγέλλουμε την αποκοπή τμήματος του πάρκου και την παραχώρησή του προκειμένου να παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, εντελώς ασύμβατα με την χρήση που πρέπει να έχει ένας απαραίτητος για την περιοχή χώρος πρασίνου, πολιτισμού, λαϊκού αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Η έγκριση από μέρους της περιφέρειας, της κατασκευής φράκτη από συνθετικό υλικό ύψους 2,5μ , η επικάλυψη δύο στρεμμάτων πρασίνου με μπετόν, η παραχώρηση επιπλέον από ότι περιλαμβανόταν στην προκήρυξη, τμήματος πρασίνου 500 τμ, που επίσης περιφράχτηκε και καλύφθηκε από μπετόν, η κατασκευή τεράστιας σκηνής ύψους 12 μέτρων και εμβαδού 20Χ20 μέτρα και τέλος η αδειοδότηση κατασκευής στον ενοικιαστή ενός τερατώδους στεγάστρου, με μεταλλικό σκελετό, σε έκταση 2.000τμ και ύψος τετραώροφης πολυκατοικίας 14 μέτρων, συνιστούν περιβαλλοντικό έγκλημα.

Η αναμενόμενη μετατροπή μέρους του πάρκου σε πάρκινγκ, η κυκλοφοριακή συμφόρηση 2500 πελατών του νέου συναυλιακού χώρου,  η ηχορύπανση και η φωτορύπανση, θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου.

Στην συγκέντρωση μίλησαν και εξέφρασαν την διαφωνία τους με την ακολουθούμενη πολιτική της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων, μεταξύ άλλων η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση και η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Μαριάνα Τσίχλη. Παρόντες επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα, Ευαγγελία Μεταξά, Κατερίνα Θεοχάρη, Χάρης Σταυρινουδάκης, Λευτέρης Μπέτσης και Στέλιος Κυδωνάκης. Επίσης οι υποψήφιες με την «Λαϊκή Ενότητα» για την Ευρωβουλή Κατερίνα Θανοπούλου και Αναστασία Σταυροπούλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας