Συλλυπητήρια της Λαϊκής Ενότητας για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια

1081
Χριστόφιας

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του τέως γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ και πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ενταγμένος από τα 14 του χρόνια στο αριστερό μαθητικό κίνημα, υπήρξε μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ. Μετά τις σπουδές ιστορίας που έκανε στη Μόσχα (1969-74) αναδείχτηκε οργανωτικός γραμματέας και στα 1977-87 ήταν γενικός γραμματέας της οργάνωσης.

Μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ από το 1982, το 1986 εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Γραφείου και το 1987 μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του κόμματος. Μετά το θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου, τον Απρίλιο 1988, ο Χριστόφιας εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της Κ.Ε., αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη άλλες τέσσερις φορές, το 1990, το 1995, το 2000 και το 2005.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Συλλυπητήρια ΚΚΕ

“Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1946 στο χωριό κάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας και από μαθητής μπήκε στην ενεργό δράση. Από μικρή ηλικία πίστεψε στο δίκιο και υπηρέτησε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

Με την πάλη του αναδείχθηκε στα καθοδηγητικά όργανα της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ από το 1977 μέχρι το 1987 και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ από το 1988 μέχρι και το 2005. Εκλέχτηκε πρόεδρος της κυπριακής βουλής και την περίοδο 2008-2013 Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρωτοστάτησε στους αγώνες του κυπριακού λαού κατά της τουρκικής κατοχής, για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Διέθεσε μεγάλο μέρος της ζωής του για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε διεθνιστής, στάθηκε στο πλευρό της πάλης του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην Ελλάδα θα τον θυμόμαστε για πάντα» τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του ΑΚΕΛ, στη σύζυγό του, Έλση, και τα παιδιά του, Μαριάννα, Χριστίνα και Χρήστο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας