Συκοφαντούν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό

1832
απάντηση

«Ουσιαστικά αυτό που γίνεται σήμερα είναι η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ρευστοποίηση της περιουσίας των πιο φτωχών και αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. Γίνεται η πιο βίαιη μεταφορά πλούτου από τον φτωχό λαό που έχει πληγεί από τα μνημόνια , στο μεγάλο κεφάλαιο και στις τράπεζες». Αυτά υπογράμμισε, ο Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, σε παρέμβασή του για το θέμα των πλειστηριασμών, στην εκπομπή «ό,τι πεις  εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Απαντώντας στις απόψεις ότι το κίνημα κατά πλειστηριασμών υπερασπίζεται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ανέφερε  αρχικά πως «η κυβέρνηση γνωρίζει τους  στρατηγικούς κακοπληρωτές, και αν θέλει μπορεί να τους πιάσει», παρουσίασε αριθμητικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των πολιτών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αγαστή συνεργασία με μια δράκα συμβολαιογράφων», και  πρόσθεσε ότι «συκοφαντούν  το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και το βάζουν στην υπηρεσία των «στρατηγικών κακοπληρωτών», βαφτίζουν τον άνεργο που δεν μπορεί να πληρώσει  «στρατηγικό κακοπληρωτή» και προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό λέγοντας  στους πολίτες πως αν δεν πάρουν τα σπίτια αυτών, θα πάρουν τις δικές τους καταθέσεις  ή  θα πληρώσουν οι πολίτες  με ένα άλλο μνημόνιο την  ανακεφαλαιοποίηση των  τραπεζών που πρέπει να γίνει».
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις  έκανε λόγο για «προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ  στο αντίπαλο στρατόπεδο» ,και πρότεινε την συνεργασία αριστερών δυνάμεων που «για πολλά ζητήματα είναι μαζί στους δρόμους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας