Συγχαρητήρια Τραμπ σε Τσίπρα για δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ. Στη χώρα της κοινωνικής απόγνωσης…

2874
τραμπ

Τα συγχαρητήρια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς η χώρα μας περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το ΝΑΤΟ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά κράτη του ΝΑΤΟ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιτύχουν τον νατοϊκό στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες… Το ποσοστό 2% εκπληρώνεται από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έκαναν αυτό που έπρεπε… Και πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία τους αναλογούσαν», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο.

Έκανε και η Ελλάδα αυτό που έπρεπε, μαζί με τα αμερικάνικα προτεκτοράτα της ανατολικής Ευρώπης και φυσικά τη Βρετανία. Σε μια περίοδο που ο λαός μας δοκιμάζεται από μια πολιτική κοινωνικής καταστροφής που οδηγεί μεγάλα τμήματά του στην εξαθλίωση και άλλα στον ξεριζωμό και τη μετανάστευση, όταν σχολεία και νοσοκομεία αφήνονται και ρημάζουν, όταν οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές, αλλά και σε μισθούς και συντάξεις, καταδικάζουν τον μισό περίπου πληθυσμό της χώρας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να είναι περήφανη για την ανταπόκρισή της στις υποχρεώσεις προς τη συμμαχία των πολεμοκάπηλων.

Αυτή τη συμμαχία που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες στον χώρο των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Με ευθύνη αυτών που σήμερα δέχονται τα συγχαρητήρια του εκπροσώπου του αμρικάνικου ιμπεριαλισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας