Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ στο Υπ. Υγείας ενάντια στις απολύσεις 12.000 συμβασιούχων

1442
ποεδην
Τάσος Μαυρόπουλος από ΛΑΕ: Η «έξοδος» από τα μνημόνια που επικαλείται η κυβέρνηση οδηγεί καταρχήν σε έξοδο 12.000 εργαζομένων από τα νοσοκομεία

Παναττική στάση εργασίας στις 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στην “απόλυση 12.000 συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στις προνοιακές δομές με συμβάσεις άνω του 24μήνου” και ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η συγκέντρωση ήταν δυναμική και πρωτότυπη, αφού οι απεργοί κρατούσαν δεκάδες πλακάτ με ευφάνταστα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού Π. Πολάκη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε εκ μέρους της ΛΑΕ το μέλος του Πολτικού Συμβουλίου της Τάσος Μαυρόπουλος που έκανε την εξής δήλωση:

«Η Λαϊκή Ενότητα συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία ενάντια στην απόλυση 12.000 συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στις προνοιακές δομές. Στηρίζουμε το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους για την άμεση μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες διότι, παρά τις υποσχέσεις που έδιναν τα αρμόδια στελέχη της, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, η οποία οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία. Προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, που ήδη καταρρέουν λόγω των μνημονιακών περικοπών, καθώς και δημιουργεί συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης ταλαιπωρίας για τους ασθενείς και τους νοσηλευόμενους.

Η “έξοδος” από τα μνημόνια που επικαλείται η κυβέρνηση, οδηγεί καταρχήν σε έξοδο 12.000 εργαζομένων από τα νοσοκομεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας