Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας Πέμ.(15/6).Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι κοινός

1504
μεταναστών

Η ΛΑΕ στηρίζει τον Ασίφ Μαχμούντ
Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Πέμπτη 15 Ιουνίου (12 μ.μ.)
Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι κοινός
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με τους Δ. Σαραφιανό, Μ. Μπαρζέφσκι, Τ. Μαυρόπουλο, παραβρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθεί στον απολυμένο μετανάστη εργάτη Ασίφ Μαχμούντ, που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην εργοδότη του και το γιο του, όταν πήγε στο εργοστάσιο πλαστικών της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. στην ΒΙΠΕ Αυλώνα, για να ζητήσει το έγγραφο της απόλυσής του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στην επιχείρηση όταν προσελήφθη. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου  2017, επειδή δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα στο δικαστήριο οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης…
Η ΛΑ.Ε. μαζί με την καταγγελία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους εργάτες της επιχείρησης οι οποίοι εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στο συνάδελφό τους, κήρυξαν απεργία η οποία συνεχίζεται. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι ο εργοδότης τους έχει ιστορικό τρομοκρατικής και ρατσιστικής μεταχείρισης των εργαζομένων.
Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τις διεκδικήσεις τους για βελτίωση των άθλιων συνθηκών ελαστικοποιημένης εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν, με απλήρωτες υπερωρίες, με καταστρατήγηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας με κάμερες πάνω από το κεφάλι τους που αστυνομεύουν την κάθε τους κίνηση.
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εφαρμόζοντας μνημόνια που καταστρατηγούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, προωθεί την εργοδοτική ασυδοσία και το ρατσισμό.
Καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους τη συγκέντρωση που γίνεται στο Υπουργείο Εργασίας, αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης με τον επιχειρηματία.
Επίσης, αύριο Πέμπτη 15/6 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα, γίνεται εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς της της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε., στην οποία θα παραβρεθεί δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή της η Λαϊκή Ενότητα.
Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι κοινός. Θα σταθούμε δίπλα στον Ασίφ Μαχμούντ, δίπλα στους απεργούς εργάτες της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. και όπου αλλού καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, όπου αλλού παρουσιάζεται ρατσιστική αντιμετώπιση με όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας