Στρατούλης από Μεσολόγγι: Όχι στο έγκλημα καύσης βιορευστών στη λιμνοθάλασσα

1406
μεσολόγγι

Δ. Στρατούλης από Μεσολόγγι: Όχι στο έγκλημα καύσης βιορευστών στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, παραβρέθηκε στη συνέλευση-συζήτηση, που οργάνωσε η πολιτική επιτροπή ΛΑΕ Μεσολογγίου για τις πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα της περιοχής. Στη συνέλευση-συζήτηση συμμετείχε και ο συντονιστής της Λαϊκής Ενότητας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Παληγιώργος.

Ο Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή αυτή τη συζήτηση έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την μνημονιακή «αντιπολίτευση» και τις αρμόδιες αρχές, γιατί είτε με τις αποφάσεις τους είτε με την ανοχή είτε με την σιωπή τους αφήνουν να προχωρήσει το έγκλημα της καύσης βιορευστών στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αδειοδότηση λειτουργίας εργοστασιακών μονάδων καύσης βιορευστών μέσα στο εθνικό πάρκο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου–Αιτωλικού για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Βρισκόμαστε μπροστά στον άμεσο κίνδυνο μετατροπής της λιμνοθάλασσας από φυσικό προστατευόμενο τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς σε βιομηχανική ζώνη.

Αυτή η οχλούσα το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας. Δεν θα συνδέεται με την τοπική αγροτική παραγωγή, αφού η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα παράγεται από γεωργικά υπολείμματα, αλλά από καμένα τηγανέλαια, που θα εισάγονται κατά βάση από το εξωτερικό. Τους μόνους που θα ωφελήσει είναι αποκλειστικά τα κέρδη των ιδιωτών-«επενδυτών», ενώ επιρρίπτει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά βάρη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της «Πρωτοβουλίας Πολιτών-Λιμνοθάλλαζα» και την προσφυγή της στην επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, εργατικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής να πάρουν θέση, να ενεργοποιηθούν και να αγωνιστούν, για να σταματήσουν την μετατροπή του εθνικού πάρκου λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού σε ρυπαίνουσα βιομηχανική ζώνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας