Στρατούλης από ΛΑ.Ε στη συγκέντρωση Λευκιμμιωτών Αθήνας κατά του ΧΥΤΑ

1240
ΧΥΤΑ

 

Στην αγωνιστική κινητοποίηση των Λευκιμμιωτών Αθήνας, που διοργανώθηκε από την επιτροπή πρωτοβουλίας κατά του παράνομου ΧΥΤΑ το Βράδυ της Πέμπτης, 7/3, μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα του λαού της Λευκίμμης – Όχι στη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ» παραβρέθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, που έκανε δηλώσεις στους παριστάμενους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:

  • «Να ακυρωθεί η καταστροφική για την Λευκίμμη και ολόκληρη την Νότια Κέρκυρα απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία στην ουσία χαβούζας στη Λευκίμμη ή για λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή.
    • Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή σε βάρος των κατοίκων της Λευκίμμης και η ποινικοποίηση του αγώνα τους.
  • Η κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν τήρησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για μη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και για την προώθηση των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό της Κέρκυρας.

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του τομέα της καθαριότητας (εγκαταστάσεις και διαχείριση).
  • Άμεση νέα χωροθέτηση και υλοποίηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με χρήση κατάλληλης σύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς το Τεμπλόνι και την Λευκίμμη.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή και εκτεταμένη ανακύκλωση.
    • Αναγκαστική και υπό διαρκή και αυστηρό έλεγχο εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στις τουριστικές μονάδες (ξενοδοχεία κλπ), στα εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ, με στόχο τη ελάχιστη παραγωγή απορριμμάτων.
    • Δημόσιο διάλογο με λαϊκές διαδικασίες – συνελεύσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς απειλές και καταστολή σε βάρος των κατοίκων και με σεβασμό του αγώνα και των προτάσεών τους.

Η ΛΑ.Ε είναι αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα του λαού της Νότιας Κέρκυρας και της Λευκίμμης για την υγεία και την ζωή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας