Στο 0-0 ο Ολυμπιακός με την Μπέτις, μπορούσε και τη νίκη

1478
ολυμπιακός

Υπό άλλες συνθήκες, το 0-0 του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη δεν θα ήταν θετικό αποτέλεσμα.

Δεδομένων, όμως, των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Τσιμίκα στο 73΄, η «λευκή» ισοπαλία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση αποτυχία για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν με Αγιαξ και Τσέλσι αντίστοιχα) και με τον ένα βαθμό που πήρε μένει «ζωντανός» ενόψει της συνέχειας και του δύσκολου αγώνα που έχει να δώσει στη συνέχεια με την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στις 4 Οκτωβρίου.

Δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός, παρ΄ όλα αυτά θα μπορούσε να μπει προηγούμενος στα αποδυτήρια μετά την τεράστια διπλή ευκαιρία στο 41΄ με τον Ποντένσε αρχικά και τον Χασάν στη συνέχεια.

Η Μπέτις από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, έβγαινε πιο οργανωμένα στην επίθεση και σε γενικές γραμμές ήταν πιο απειλητική από τους Πειραιώτες.

Θα μπορούσε, μάλιστα, η ομάδα από την Ανδαλουσία να πάρει προβάδισμα στο 14΄, αλλά ο Τσιμίκας πήρε τη «μπουκιά από το στόμα» του Λο Σέλσο που ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Γιαννιώτη.

Βλέποντας την ομάδα του να μην «πατάει» καλά στη μεσαία γραμμή (ο Φορτούνης δεν φάνηκε καθόλου) και τον Μπουχαλάκη να είναι ο «αδύναμος κρίκος», ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη γρήγορα σε αλλαγή με τον Νάτχο να παίρνει την θέση του Κρητικού μέσου.

Μετά το 30΄ οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να βγουν μπροστά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το 0-0 δεν άλλαξε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο αποφασισμένος, αν και ο προφανής του στόχος ήταν από την αρχή του ματς να μην δεχτεί γκολ. Οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 51΄ με τον Ρόμπλες να νικά τον Φετφατζίδη στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, αλλά στη συνέχεια έπεσε και πάλι η απόδοσή τους, με αποτέλεσμα η Μπέτις να βρει και πάλι ανοιχτούς διαδρόμους.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 61΄, από το τραγικό λάθος του Βούκοβιτς. Ο Σέρχιο Λεόν, όμως, ενώ είχε δίπλα του τον Λο Σέλσο, αντί να του δώσει τη μπάλα προτίμησε να πλασάρει τον Γιαννιώτη που αντέδρασε σωτήρια.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για την ελληνική ομάδα στο 73΄, όταν ο Τσιμίκας δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή με αποτέλεσμα να αφήσει τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας