"Στο σφυρί" και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ξεπουλιέται όσο-όσο

1499
σφυρί

Ξεπουλιέται και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η σχετική συμφωνία ανάμεσα στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών με το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, όπως και για τα άλλα 9 μεγάλα λιμάνια της χώρας.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Αλεξανδρούπολη και μετά τις συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε σημείο το οποίο συνδέεται άμεσα με την Εγνατία Οδό και τον σιδηροδρομικό άξονα προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τουρκικά και βουλγαρικά σύνορα, ενώ γειτνιάζει με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) και την όδευση του κάθετου συνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).
Παράλληλα, αποτελεί επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας