Λαφαζάνης από Ρόδο: Να καταργηθεί αμέσως ο ΦΠΑ 24% στα νησιά

1382
Λαφαζάνης

Παν. Λαφαζάνης: Να καταργηθεί αμέσως ο ΦΠΑ 24% στα νησιά

Να μειωθεί η τιμή της βενζίνης με την αντίστοιχη μείωση της φορολογίας. Συνολικότερα, οι συντελεστές του ΦΠΑ να μειωθούν κάτω του διψήφιου ποσοστού.
Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των νησιών, ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών, σε ιατρικό προσωπικό»
Ο Παν. Λαφαζάνης την Δευτέρα (26/3) το πρωί, περιόδευσε στην Ρόδο, όπου έκανε και τις παρακάτω δηλώσεις:
«Ο ΦΠΑ που φτάνει το 24% εξουθενώνει αν δεν εξοντώνει, την οικονομία των νησιών του Αιγαίου και έχει πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να υποκύπτει στις παράλογες πιέσεις της Τρόικα και να μη βλέπει τις καταστροφικές συνέπειες συντελεστών του ΦΠΑ, που προσομοιάζουν, με υψηλούς μάλιστα, συντελεστές φορολογίας κερδών και εισοδήματος. Επίσης, είναι ανάγκη να μειωθεί σημαντικά η τιμή της βενζίνης για τα νησιά, η οποία ιδιαίτερα για μικρά νησιά προσεγγίζει τα 2 ευρώ, με την ουσιαστική μείωση της υπέρογκης φορολογίας.
Γενικότερα θα έλεγα και για όλη την Ελλάδα, ότι ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ειδών πολυτελείας,  πρέπει να είναι κάτω του διψήφιου ποσοστού, ενώ πρέπει να είναι μηδενικός για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσής, τα οποία συνιστούν και είδη επιβίωσής για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας μας .
Μια τέτοια μείωση συντελεστών του ΦΠΑ είναι ρεαλιστική και μπορεί μάλιστα να αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα για το δημόσιο, αν συνδυαστεί με δραστική αυστηροποίηση των συνεπειών για την μη απόδοση του, η οποία για τέτοιους μικρούς συντελεστές πρέπει να επισύρει και την αυταπάγγελτη δίωξη.
Να σημειώσω επίσης ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν απειλούνται μόνο από τις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας αλλά και από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που συναντούν από τις κυβερνήσεις της Αθήνας.
Ειδικότερα θέλω να υπογραμμίσω την δραματική υστέρηση έως απουσία, ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα στα μικρά και πολύ μικρά νησιά.
Αυτήν την ώρα η άμεση κάλυψη όλων των αναγκών των νησιών, ιδιαίτερα των μικρότερων, σε ιατρικό προσωπικό αποτελεί επείγουσα ανάγκη η οποία θα σώσει ζωές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας