Στου Λάτση την ποδιά σφάζονται ΣΥΡΙΖΑιόπουλα

755
Στου Λάτση την ποδιά σφάζονται

Στη Βουλή την Τετάρτη το βράδυ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για το Ελληνικό που παρέχει στην εταιρεία «Lamda» του ομίλου Λάτση, σειρά προκλητικών διευκολύνσεων, προνομίων, χρηματοδότησης και παρεκκλίσεων από κάθε νομοθετικό πλαίσιο, για να ξεκλειδώσει το «έργο» του πρώην αεροδρομίου. Ενός έργου που θα κάνει τσιμέντο τη μεγαλύτερη ελεύθερη έκταση της Αττικής προσφέροντας τεράστια κέρδη στον όμιλο Λάτση!

Το νομοσχέδιο πέρα από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που είχαν ξεκινήσει το ξεπούλημα έσπευσε να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα από τη θέση της κυβέρνησης έκανε τα πάντα με τη σειρά του (γιατί το αστικό κράτος έχει συνέχεια) προκειμένου να προχωρήσει η …επένδυση. Ήταν δε τόσο μεγάλη η συμβολή του που έλαβε ακόμα και τις ευχαριστίες του Αδ. Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος έγινε υπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα υπερψήφισε το νομοσχέδιο στη Βουλή από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φροντίσει προηγουμένως από τη θέση της κυβέρνησης να βάλει το «νερό στο αυλάκι»:

Στις 6 Ιουνίου 2016 με την έγκριση της κυβέρνησης Τσίπρας υπογράφηκε το μνημόνιο συνεννόησης (MoU) μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που …«ξεμπλόκαρε» την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το MoU, σύμφωνα με τη Lamda Development, αποτελεί επικαιροποίηση της υφιστάμενης από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της «Ελληνικόν Α.Ε.» (που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά), μέσω της οποίας οριοθετούνται ορισμένα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της αξιοποίησης του έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Στις 20 Ιουνίου 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ποταμιού, ΑΝ. ΕΛΛ. και Ένωσης Κεντρώων πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την «κύρωση της σύμβασης της αξιοποίησης» του Ελληνικού.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό που στάλθηκε το ΣτΕ για έγκριση προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Πρόκειται ακριβώς γα το τελική έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για την πολεοδόμηση της έκτασης δηλαδή την τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου. 

Οι συγκεκριμένες πράξεις, αποφάσεις και νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για να …«τρέξει» σήμερα ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη την «επένδυση» προς όφελος του Λάτση. 

Το Ελληνικό εξάλλου αποτελεί μια «εμβληματική επένδυση» για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως μας είχε ενημερώσει ήδη από το 2017 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον τότε πρωθυπουργό:

«Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη».

 Ο Τσίπρας και το κόμμα του μόλις ανέλαβαν την εξουσία έτρεξαν γρήγορα στην αγκαλιά του Λάτση και …ξέχασαν! Με συνοπτικές διαδικασίες το ξεπούλημα του Ελληνικού που κατήγγειλλαν το 2015, το συνυπόγραψαν!

Έτσι:

  • Επαψε η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου χώρου 6.500 στρεμμάτων για τις ανάγκες των καζίνο και των μολ να είναι «αισθητικής Ντουμπάι».
  • Επαψε η παραχώρηση ενός από τα σημαντικότερα φιλέτα της Ευρώπης έναντι 100 ευρώ (!) το τετραγωνικό να είναι ξεπούλημα.
  • Επαψε η τρόικα που έθεσε το ξεπούλημα του Ελληνικού ως προϋπόθεση της καλής σας αξιολόγησης να απαρτίζεται από «εκβιαστές». 
  • Επαψαν ρυθμίσεις, όπως αυτή για το Ελληνικό, που εσείς ψηφίσατε και που αναφέρει ότι «οι διατάξεις του παρόντος νόμου κατισχύουν κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης που περιέχει ρυθμίσεις αντίθετες με τις διατάξεις αυτού» (τουτέστιν η σύμβαση για τον Λάτση τίθεται πάνω από κάθε νόμο της Ελλάδας!), να συνιστούν «σκάνδαλο».

   Πάντως, εμείς έχουμε το…μειονέκτημα να θυμόμαστε:

Ανάμνηση πρώτη από τον κ.Αλέξη Τσίπρα, στις 12 Γενάρη 2015, παραμονές των εκλογών:

Ανάμνηση δεύτερη από τον κ. Αλέξη Τσίπρα στις 28 Φλεβάρη 2014. Ήταν σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη με τίτλο «Το Ελληνικό ΔΕΝ πωλείται».

Ανακεφαλαιώνουμε:

  • «Κατάθεση ψυχής»το Ελληνικό.
  • «Μάχη που δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε»το Ελληνικό.
  • «Η εναλλακτική (τους) αντίληψη για την κοινωνία»το Ελληνικό.
  • «Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους».

    Τα είχε πει ωραία ο κ. Τσίπρας σε εκείνη την εκδήλωση:

 «Στο Ελληνικό – έλεγε – όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους».

Μετά από όλα αυτά πο θυμηθήκαμε μπορούμε να πούμε κι εμείς με σιγουριά πως στου Λάτση την ποδιά σφάζονται ΣΥΡΙΖΑιοπουλα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας