Στους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί. Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια (26/1-12:00)

1225
αγώνα

Την ακύρωση στην πράξη του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή, επιδιώκουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τις οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από την ψήφιση του νόμου. Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν τόσο η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα και η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ, όσο και το ΜΕΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συντονιστικό των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών διοργανώνει το Σάββατο 26 Γενάρη και ώρα 12μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νόμου και το διορισμό όλων των αναπληρωτών), με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Να σημειωθεί πως το νέο προσοντολόγιο – σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση οδηγεί σε απόλυση περί τους 32.000 αναπληρωτές, ενώ παράλληλα εισάγει την αντιδραστική αξιολόγηση και την εσαεί εργασιακή ανασφάλεια στο χώρο της εκπαίδευσης. Άλλωστε ο νέος νόμος είναι ο οποίος είναι καθαρά ταξικός αφού αναγκάζει τους εργαζομένους σε ένα ατελείωτο κυνήγι χαρτιών, προσόντων, μεταπτυχιακών, σεμιναρίων τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν αδρά. Πέραν αυτού, με το νέο νόμο γίνεται προσπάθεια να στραφεί η μία κατηγορία εκπαιδευτικών απέναντι στην άλλη, διαρρηγνύοντας την αλληλεγγύη και τη συνοχή τους, κάτι βεβαίως που το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας