Στην Τουρκία το νέο εργοστάσιο της VW

1075
τουρκία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης διαφόρων μοντέλων στην Τουρκία.

 

Το εποπτικό συμβούλιο της VW επέλεξε μία τοποθεσία για το εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σμύρνης, αντί της Βουλγαρίας. Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει αυτοκίνητα της VW, της Skoda και της Seat, όπως τα Karoq και Ateca. Παράλληλα, θα διευκολύνει τους περιορισμούς της παραγωγικής ικανότητας στα εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, το Κατάρ, το οποίο κατέχει το 17% της VW, πίεσε να κατασκευαστεί το εργοστάσιο στην Τουρκία. Ένας εκπρόσωπος του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen δήλωσε στο Reuters ότι τα σχέδια για την εγκατάσταση ενός εργοστασίου στην Τουρκία έχουν ενισχυθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το εργοστάσιο θα λειτουργήσει το 2022 ή το 2023 και θα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής μέχρι 350.000 μονάδες.

Επίσης τον Απρίλιο, τσέχικη εφημερίδα ανέφερε ότι η Skoda επιλέγει μεταξύ της Βουλγαρίας ή της Τουρκίας για να κατασκευάσει τη νέα μονάδα παραγωγής της.

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα δεν ήταν καν στον επενδυτικό χάρτη των αυτοκινητοβιομηχανιών. Όπως φαίνεται, οι Ευρωπαίοι επενδυτές προτιμούν την Τουρκία, στην οποία ταυτόχρονα επιβάλλονται… κυρώσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας