Στην Ομόνοια φιέστες – Στη Θεσσαλονίκη ΜΑΤ!

1204
φιέστες

Δύο μόλις μέρες μετά από τη φιέστα που οργάνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, με το πλήθος να στοιβάζεται χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε χθες βράδυ σε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για την εκκένωση της πλατείας Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να κινηθούν προς τη συγκεκριμένη πλατεία για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους νεαρούς, στο πλαίσιο, δήθεν, της εφαρμογής της νομοθεσίας περί μη συγχρωτισμού λόγω του Covid-19. Που απ’ ό,τι φαίνεται δεν ισχύει όταν πρόκειται για συγχρωτισμό υπό την αιγίδα του δημάρχου Αθηναίων!

Η εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε την αντίδραση των νεαρών. Κάποιοι από αυτούς φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Λίγο αργότερα ο κόσμος της πλατείας αποχώρησε.

Νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αστυνομική επέμβαση, σημειώνοντας ότι έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά κατά την οποία τα ΜΑΤ επιτίθενται για τη διάλυση νεαρών σε πλατεία, μετά από τις επιθέσεις στην Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας