”Ουδέτερο” το ΚΚΕ στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων. Μέρος ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων!

2550
κκε

Λαλίστατο κατά τα άλλα το ΚΚΕ, τηρεί σιγή ιχθύος μπροστά στην αμερικανοΝΑΤΟκαθοδηγούμενη επιχείρηση της κυβέρνησης να οδηγήσει στα τάρταρα τις ελληνορωσικές σχέσεις, εξυπηρετώντας, έτσι, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την “Ουκρανοποίηση” της Ελλάδας, με αρχιτέκτονα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα J. Pyatt.

Την θέση του ΚΚΕ περιορίζεται να εκφράσει ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου (11-12/8), στο οποίο η όξυνση στις ελληνορωσικές σχέσεις εμφανίζεται ως κομμάτι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων που φουντώνουν στην περιοχή ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ρωσία, καθώς και ΗΠΑ-Τουρκία, την ώρα που η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς“.

Όταν το ΚΚΕ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο σημείο να χαρακτηρίζει και την ιταλική εισβολή το ’40 στην χώρα μας ως ”ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο”, η ως άνω τοποθέτηση του για τις ελληνορωσικές εξελίξεις, δεν μπορεί να ξενίσει κανέναν.

Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις βεβαίως και υπάρχουν αλλά δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να παρακάμπτει το γεγονός ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι εκείνος που διακρίνεται για την ακραία επιθετικότητά του και ο οποίος ηγεμονεύει ακόμα στον πλανήτη, ενώ είναι αυτός που, μαζί με την ΕΕ, έχουν αποικιοποιήσει την χώρα μας και ταυτόχρονα υπονομεύουν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα μας.

Η Ελλάδα δεν τελεί υπό εξάρτηση ούτε απειλείται από την Ρωσία, την οποία, ανεξάρτητα από τον καπιταλιστικό της χαρακτήρα, μπορεί να την αξιοποιήσει και ιδιαίτερα την αντίθεση της στον αμερικάνικο ηγεμονισμό, προκειμένου να αναπτύξει μια ανεξάρτητη πολιτική ως κυρίαρχο κράτος.

Το να αγνοεί το ΚΚΕ αυτές τις απλές αλήθειες, σημαίνει ότι κλείνει τα μάτια του στην πραγματικότητα για το ποιος είναι ο αληθινός αντίπαλος, σε αυτήν την συγκυρία, για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό.

Κ.Τ.

5 Σχόλια

  1. Δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ρωσίας που είναι ονόμασε το ψευδό κράτος ως ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’ έχει καλό σκοπό. .σωστά?

    • Αυτό πού το είδατε γραμμένο αγαπητέ;;; Το επίσημο ρωσικό κράτος ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναγνώρισε το ψευδοκράτος (μέχρι και σήμερα το έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία) και ΠΟΤΕ στη δημόσια ρητορική του δεν χρησιμοποιεί τον όρο ΤΔΒΚ.

  2. Δηλαδή πρεπει να παρουμε το μέρος του λιγότερου κακού ιμπεριαλιστη; Σα να λεμε να ψηφίσουμε Συριζα γιατι η ΝΔ ειναι πολυ χειρότερη…..

    • Είναι προφανές, ότι κατανοούμε διαφορετικά το τι ακριβώς συνιστά την έννοια του ιμπεριαλιστή και το εάν ΚΑΘΕ καπιταλιστικό κράτος είναι εξ ορισμού και ιμπεριαλιστικό… Θα μας επιτρέψετε, λοιπόν, να έχουμε τη δική μας θεώρηση και να την υποστηρίζουμε και δημόσια…

  3. Στο σημερινό ηγετικό επιτελείο του ΚΚΕ υπάρχουν κάποια άτομα -σε μεγάλα ιδεολογικά πόστα- που (εδώ και πολλά χρόνια) παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν “ιμπεριαλιστική χώρα”. Οπότε ας μη μας φανεί και παράδοξο, υπ’ αυτό το πρίσμα,, να παρουσιάσουν και κάποια θεωρία που να θέλει τον …”ελληνικό ιμπεριαλισμό” να …ανταγωνίζεται το ρώσικο!
    Φυσικά από μια πιο …ρεαλιστική σκοπιά, η πλήρως εξαρτημένη από το δυτικό ιμπεριαλισμό Ελλάδα μετατρέπεται πλέον από την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Κοτζιά σε νέο αμερικάνικο προτεκτοράτο της νότιας Βαλκανικής, πλάι στις υπόλοιπες βαλκανικές νεοκαπιταλιστικές “μπανανίες” της μαφίας, της αγυρτείας και του ανοιχτού φασισμού. Και λειτουργεί σαν βασικός μοχλός και βραχίονας των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να πετάξουν το ρωσικό ιμπεριαλισμό ολότελα έξω από τη Βαλκανική. Τόσο απροκάλυπτη αμερικανοκρατία και ραγιαδισμό στους Γιάνκηδες δεν ξαναείδαμε εδώ από το …1974
    Νομίζω, πάντως, ότι οι περισσότεροι Έλληνες Κομμουνιστές και μαζί η συντριπτική πλειοψηφία και των μελών του ΚΚΕ κάπως έτσι βλέπουμε τα πράγματα.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως το ΚΚΕ σίγουρα θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τυχόν …αποκαλύψεις που -πιθανολογείται- ότι θα διοχετεύσει σε “φιλικούς του διαύλους” το Κρεμλίνο σε επόμενο επεισόδιο της διαμάχης “Τσιπρικών”-Ρωσίας, σχετικά με το παρελθόν του “αρχολίπαρου” υπουργού εξωτερικών του Τσίπρα!, Αποκαλύψεις, δηλαδή, που να δείχνουν από πότε -σύμφωνα με τη Μόσχα- ξεκίνησαν οι όλως ιδιαίτερες σχέσεις του Κοτζιά με τις ΗΠΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει πραγματικά τρομερό πολιτικό ενδιαφέρον το τι θα βγάλει προς τα έξω η Μόσχα για τις σχέσεις Κοτζιά – ΗΠΑ, όχι στη δεκαετία του 1990 και του 2000, που ο νυν συριζαίος υπουργός έγινε …”σύμβουλος” των Papandreou, αλλά …την εποχή εκείνη που ακόμη παρίστανε τον …ντούρο “κομμουνιστή”, και μάλιστα το… θεωρητικό εγκέφαλο του ΚΚΕ. (Η Μόσχα, όπως και η Ουάσιγκτον έχουν από έναν ογκωδέστατο “φάκελο” για κάθε ιθύνοντα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και τον χρησιμοποιούν κατάλληλα για … “τηγάνισμα” όταν κρίνουν ότι αυτός ο πολιτικάντης βλάπτει βαριά τα συμφέροντά τους. Και, μάλιστα, μπορεί να γίνουν …αμείλικτες, ιδιαιτέρως σε προεκλογικές περιόδους αν ο άσπονδος φίλος τους δεν συνθηκολογήσει και δεν συμμορφωθεί!). Ίσως μάλιστα αυτές οι πιθανολογούμενες “αποκαλύψεις” για το παρελθόν του να είναι το σημαντικότερο που ρισκάρει σήμερα -ως άτομο- ο υπουργός Κοτζιάς, μπαίνοντας τόσο άγαρμπα στα ρουθούνια του Κρεμλίνου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας