Στην ανεργία οδηγεί χιλιάδες συμβασιούχους ο Σκουρλέτης. Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από ΠΟΕ-ΟΤΑ

1725
σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού πρώτα «δεσμεύθηκε» για 2.500 προσλήψεις, πρότεινε -προφανώς μέχρι να δώσει το πράσινο φως η τρόικα- ανακλύκλωση της ανεργίας, με προσλήψεις διμηνιτών στην Καθαριότητα, το καλοκαίρι.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προανήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη που «δεσμεύτηκε» (σ.σ.: όπως και τόσες άλλες φορές αυτός και οι προκάτοχοί του) να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη «δρομολόγηση» περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων (σ.σ.: η απόφαση του Ελεγκτικού, σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων στους δήμους, ουσιαστικά, ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους).

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών -πιστός στις μνημονιακές ταγές- πρότεινε μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις στους δήμους από τους συμβασιούχους που θα απολυθούν και ζουν επί χρόνια σε εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, μέχρι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, ανακύκλωση της ανεργίας: πρότεινε για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο τη δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους δήμους. Για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση αναγκαστικά λήγει, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά που έχουν κάνει. Και σε αυτήν την περίπτωση «διαβεβαίωσε» ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν».

Νομοθετική ρύθμιση για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν σχετίζεται με άλλες κατηγορίες συμβασιούχων και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητεί νομοθετική ρύθμιση για συμβασιούχους, οι οποίοι εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» δουλεύουν είτε σε προγράμματα (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.), είτε στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια και στους Δήμους.

Προς κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογράμμισαν ότι οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι, έκαναν λόγο για προσπάθεια «κάτω από το τραπέζι» να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των Σήμων όλης της χώρας, ενώ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, κάτι που θα καθοριστεί την προσεχή Πέμπτη 22/6, ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας