Σταματήστε την Κου Κλουξ Κλαν του Ασπροπύργου

1515
διαστροφές
Η φασιστική συμμορία που επιτίθεται μήνες τώρα στους μετανάστες της περιοχής, θεωρεί ότι είναι υπεράνω νόμων και κανόνων και προσπαθεί να… “απαγορεύσει” ακόμα και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.
Από πέρυσι οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, και ιδίως στην Γκορυτσά, έχουν γίνει στόχος μιας εγκληματικής φασιστικής ομάδας, χωρίς όπως φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των “αρμοδίων”.
Οι επιθέσεις, οι οποίες βέβαια είναι ηαπρόκλητες, καθώς η “Κου Κλουξ Κλαν” του Ασπροπύργου δεν αναζητεί αφορμές για να επιτεθεί, είναι βγαλμένες από το ίδιο καλούπι: Οι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα και ξύλα δράστες επιτίθενται στους Πακιστανούς, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, βρίζοντας, φωνάζοντας “φύγετε από την χώρα μας, θα σας χτυπάμε όπου σας βρίσκουμε” και χτυπώντας τους στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα πλευρά τόσο βίαια που είναι άξιον απορίας πώς μέχρι τώρα δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός.
Οι φασίστες, που συχνά για να τρομοκρατήσουν ακόμα περισσότερο τους μετανάστες εισβάλουν ακόμα και στις οικίες και τα καταλύματά τους, παραμένουν ασύλληπτοι παρά τις καταγγελίες και παρ’ ό,τι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας και τις υπόγειες διασυνδέσεις της με τους συμμορίτες.
Τουλάχιστον πέντε βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις της συμμορίας καταγράφτηκαν το 2016, ενώ φέτος, οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί καθώς η ατιμωρησία επιτρέπει στους φασίστες να βγαίνουν συχνότερα από τις τρύπες τους. Ενδεικτικά:
Στις 2 Φεβρουαρίου φέτος, και μάλιστα μέρα μεσημέρι, δύο μέλη της φασιστικής ομάδας του Ασπροπύργου επιτέθηκαν από πίσω στον Πακιστανό εργάτη γης Ζισάν Ελάχι την ώρα που γύριζε από τα χωράφια στο σπίτι του και τον χτύπησαν άγρια με σιδερογροθιά στο κεφάλι, στέλνοντάς τον αιμποφυρτο στο νοσοκομείο.
Δυο μήνες μετά, τον Απρίλιο, η ίδια, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων συμμορία, επιτέθηκε εναντίον τεσσάρων συνολικά Πακιστανών εργατών. Η μέθοδος πάντοτε η ίδια, το καρτέρι σε όλες τις περιπτώσεις στο δρόμο της επιστροφής από τα χωράφια στα καταλύματα και τα σκληρά πολλαπλά χτυπήματα πάντοτε στο κεφάλι και τα πλευρά.
Όπως είπε ένα από τα θύματα στον εκπρόσωπο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας που τον επισκέφθηκε στο «Τζάνειο», ένας από τους φασίστες τον κρατούσε από πίσω και οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν από μπροστά για αρκετά λεπτά, μέχρι να τον παρατήσουν για να διαφύγουν ανενόχλητοι.
Τον Μάιο η “Κου Κλουξ Κλαν” του Ασπροπύργου προτίμησε να επιτεθεί μια δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα εισβάλλοντας κατ’ αρχάς σε δυο σπίτια όπου μένουν μετανάστες και επιτιθέμενος τη συνέχεια στο κατάλυμα άλλου πακιστανού σε εργοστάσιο της περιοχής.
Το αποκορύφωμα βέβαια της εγκληματικής δράσης των φασιστών, που όπως φαίνεται θεωρούν ότι έχουν πλάτες, τη γνωστή εγκληματική συμμορία με τις υπόγειες διασυνδέσεις στη νύχτα και τα σκοτεινά οικονομικά συμβόλαια, ήταν η επίθεση με σφυριά, ρόπαλα και βόμβες μολότοφ κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή) διαμαρτυρόμενη για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των αλλοδαπών εργατών!
Με άλλα λόγια, οι συμμορίτες, θέλοντας προφανώς να δείξουν ότι είναι υπεράνω νόμων και δημοκρατικών κανόνων, προσπάθησαν ουσιαστικά να… απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις εναντίον τους και να αφαιρέσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας από τους αντιφασίστες. Κάτι αντίστοιχο αυτού που κάνουν οι χρυσαυγίτες στη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προπηλακίζοντας τους μάρτυρες κατηγορίας.
Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτό: τα μέλη της φασιστικής “κλαν” πρέπει να εντοπιστούν άμεσα -καθώς οι μαρτυρίες που δίνουν αυτή τη δυνατότητα είναι πολλές- και να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου, όπως έγινε με τους “συγγενείς” τους της κεντρικής χρυσαυγίτικης οργάνωσης.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας