Στάσιμη η οικονομία, πλήττονται λαϊκά εισοδήματα, ανεργία-εργασιακή ζούγκλα, κατάρρευση βιομηχανίας

1166
οικονομία

Κάθε μέρα και κάθε μήνας που περνάει η πολυδιαφημισμένη “κανονικότητασυντρίβεται και ο βασιλιάς στην οικονομικοκοινωνική πορεία της χώρας αποδεικνύεται γυμνός.

Καταρχάς συνεχίζεται αμείωτη η αποεπένδυση στην ελληνική οικονομία παρά τους πανηγυρισμούς για έλευση νέων επενδύσεων, ενώ η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο κυριολεκτικά κατέρρευσε μειούμενη κατά 8,1% και τους τελευταίους μήνες η όποια ανάπτυξη επιβραδύνθηκε.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, περιέκοψε ακόμα πιο άγρια το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 1,1 δις ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, προκειμένου να πετύχει υπερπλεονάσματα, πλήττοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την απασχόληση, ενώ δήμοι και περιφέρειες χάνουν πάνω από 850. εκ. ευρώ με τον μηδενισμό σχεδόν του “Φιλόδημου II” και την μείωση των πόρων των περιφερειακών ταμείων.

Φέτος επίσης κατέρρευσε σχεδόν η εορταστική αγορά των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο λόγω μειωμένου κοινωνικού μερίσματος αλλά κυρίως λόγω της γενικότερης πτώσης εισοδημάτων. Το κυριότερο όμως είναι ότι μέσα στο 2019 είχαμε 15.000 περίπου λιγότερες νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας ήταν πάνω από τις μισές , πράγμα που αποτελεί δείγμα επέκτασης και της μαύρης εργασίας και των σχέσεων υπερεκμετάλλευσης.

Δυστυχώς με τον βομβαρδισμό επικοινωνιακής χειραγώγησης δεν αλλάζει η πραγματικότητα όσο και αν επηρεάζονται οι πολίτες, θεωρώντας ίσως ότι η κακοτυχία βρίσκει τους ίδιους αλλά όχι το κοινωνικό σύνολο.

Η Ελλάδα της Ν.Δ συνεχίζει την κακή πορεία της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που προσθέτει είναι ότι δίπλα στην οικονομική δυσπραγία, μεγεθύνονται τώρα και οι εθνικοί κίνδυνοι.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας