Σολτς προς Τουρκία: Πηγαίνετε ΔΝΤ. Αλμπαϊράκ: Βοήθεια από Ρωσία, χώρες Κόλπου

1096
δντ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παρότρυνε την τουρκική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Spiegel, ο Σολτς πρότεινε στον Αλμπαϊράκ η Τουρκία να εξετάσει εξ νέου τη στάση της έναντι του ΔΝΤ, αλλά ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ ανταπάντησε πως θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις χώρες του Κόλπου και θα ζητήσει βοήθεια από φιλικές χώρες. Μάλιστα, ελπίζει σε θετική στάση της Ρωσίας.

Έως 70 δισ. δολ. ένα πρόγραμμα για την Τουρκία

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ ζητά από την Τουρκία να αυξήσει σημαντικά και επειγόντως τα επιτόκιά της, καθώς εκτιμά ότι μόνον με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιηθεί η τουρκική λίρα.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι ένα πρόγραμμα για την Τουρκία θα μπορούσε να κοστίσει από 30 έως 70 δισ. δολάρια. Μέχρι το τέλος του 2018, το συνολικό χρέος που θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δανειολήπτες ανέρχεται στα 230 δισ. ευρώ, ένα ποσό που ξεπερνά το 1/4 του ΑΕΠ της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας