Σοκ στην Αυστραλία: Ο κορωνοϊός θα είναι πάντα εδώ-Ατελείωτες δόσεις εμβολίων

554
Ο κορωνοϊός θα είναι πάντα εδώ

H επικεφαλής Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Kerry Chant εκτιμά ότι ο ιός θα μείνει κοντά μας για πάντα

Σοκάρουν οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, με την επικεφαλής Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Kerry Chant να εκτιμά ότι ο ιός θα μείνει κοντά μας για πάντα και ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε τις συνεχείς ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της covid-19.
H επικεφαλής υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας προχώρησε στα παραπάνω  ανησυχητικά σχόλια κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.
«Πρέπει να συνηθίσουμε να εμβολιαζόμαστε με εμβόλια covid στο μέλλον …
Δεν μπορώ να εκτιμήσω πως η covid 19 δεν θα είναι μαζί μας για πάντα», δήλωσε η Chant κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα.
«Ως γιατρός δημόσιας υγείας πρέπει να τονίσω ότι θέλουμε πάντα να μην έχουμε ασθένειες, να εξαλειφθούν εντελώς, αλλά αυτό δεν είναι στον ορίζοντα στο εγγύς μέλλον», συνέχισε.
«Οι αναμνηστικές δόσεις και οι επαναλαμβανόμενες δόσεις θα είναι της ζωής μας με τον κορωνοϊό», τόνισε.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας έχει αγοράσει μεγάλες ποσότητες εμβολίvn έως το 2022 και αυτός θα είναι ένας κανονικός κύκλος εμβολιασμού και επανεμβολιασμού καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το πότε μειώνεται η ανοσία».

Τακτικός ο επαναληπτικός εμβολιασμός

Σε ξεχωριστή απάντηση σε δημοσιογράφο, η Chant επανέλαβε ότι οι άνθρωποι «θα εμβολιάζονται τακτικά» κατά της covid-19.
H Chant συνέστησε την αποφυγή κοινωνικών συναστροφών, ακόμη και με τη χρήση μάσκας.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία ακολουθεί μία αυστηρή πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων», με ατελείωτα lockdown ακόμη και με ελάχιστα κρούσματα.
Οι πολίτες που διαμαρτύρονται και αμφισβητούν τα μέτρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα τα οποία ανέρχονται έως και 11.000 δολάρια, ενώ η αστυνομία έχει το ελεύθερο να επισκέπτεται τους πολίτες στα σπίτια τους, για την διασφάλιση της τήρησης του lockdown.
Μάλιστα, το Σίδνει κατέβασε ακόμα και δυνάμεις του στρατού στους δρόμους.
Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία, τα περισσότερα στο Σίδνεϊ, από 1.281 την προηγουμένη.
Ακόμη 8 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων του τρέχοντος ξεσπάσματος στα 139.

Η Αυστραλία δυσκολεύεται να θέσει υπό έλεγχο το λεγόμενο τρίτο κύμα, το οποίο ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν lockdowns στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, καθώς και στην πρωτεύουσα, την Καμπέρα.
Ο μισός και πλέον από τον πληθυσμό της χώρας, που φθάνει τα 25 εκατομμύρια, είναι υποχρεωμένος να μένει σπίτι.
Τον Ιούλιο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε παρουσιάσει σχέδιο τεσσάρων σταδίων για την άρση των περιοριστικών μέτρων, αφού το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών φθάσει το 70 ως 80%, όμως ορισμένες πολιτείες πρακτικά απαλλαγμένες από τον ιό λένε πως ενδέχεται να μην το υιοθετήσουν, λόγω της έξαρσης της πανδημίας σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη.
Το ποσοστό των ενηλίκων Αυστραλών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως βρίσκεται γύρω στο 38%, επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτά σε άλλες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας