Σοκάρουν οι καταστροφές από την έκρηξη στη Συγγρού

763
Σοκάρουν οι καταστροφές

Η έκρηξη στη Συγγρού έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό των κτιρίων, όχι μόνο σε αυτό που έγινε η έκρηξη.

Η έκρηξη στη Συγγρού έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο όπου έγινε, αλλά και στα διπλανά. Άλλωστε, από την έκρηξη υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Θυμίζουμε ότι υπάρχει ένας τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς είναι εγκαυματίας.

Στο διπλανό κτίριο από αυτό της Συγγρού 3, στον αριθμό 5, υπάρχει σχολή χορού που έχει πάθει τεράστιες ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες

    Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη της σχολής χορού

Στο in και την Αλεξάνδρα Τάνκα μίλησε ο ιδιοκτήτης της σχολής χορού: «Είδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη, ήρθα κατευθείαν εδώ. Μίλησα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και είδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου.

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις Αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο είναι ο Α.Π. ο οποίος ήταν εκεί, τον έβγαλαν με εγκαύματα, ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο».

Συγκλονισμένοι όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο

Συγκλονισμένοι είναι οι περαστικοί, οι εργαζόμενοι και όσοι μένουν στο σημείο της ισχυρής έκρηξης στη λεωφόρο Συγγρού 3, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όπως ανέφερε στο in.gr γυναίκα που έχει σπίτι κοντά στο σημείο, αλλά και στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη, αυτή ήταν τόσο σφοδρή που έχουν φύγει ακόμη και κομμάτια τοίχου από το διαμέρισμά της.

«Πετάχτηκα από το κρεβάτι και ήρθα να δω τι συνέβη στο σπίτι που έχω. Φύγανε μέχρι και κομμάτια τοίχου, αλλά δεν έχω δει τι έχει γίνει γιατί δεν μπορώ να μπω», τόνισε.

Σοκαρισμένη είναι και εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά της. «Δεν φανταζόμουνα αυτό το μέγεθος της έκρηξης όταν ήρθα. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες αλλά θεωρώ πως ήταν κάτι πολύ δυνατό. Δεν με αφήνουν να μπω πάνω γιατί υπάρχει φόβος και για δεύτερη έκρηξη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία της έκρηξης αναφέρουν ότι υπήρξε διαρροή αερίου.

Μάλιστα, ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα της έκρηξης ουσιαστικά μετακινήθηκε από το ωστικό κύμα ενώ ήταν σε κίνηση, ενώ σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του ταξί και ο επιβάτης που από τύχη δεν τραυματίστηκαν αφού το όχημα έχει μεγάλες ζημιές.

Σπασμένα τζάμια υπάρχουν παντού, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά στο κτίριο.

Δείτε βίντεο στιγμές μετά την έκρηξη

Δείτε βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη από το σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη:

Βομβαρδισμένο σημείο θυμίζει η γύρω περιοχή

     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας