Σκουριές: Κατέρρευσε η… μανία Πάχτα. Ομόφωνα αθώοι οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής

1841
Σκουριές

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στη δίκη των 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής / Σκουριές που κατηγορούνταν, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των κατηγορουμένων από όλα τα αδικήματα, τονίζοντας ότι «δεν προέκυψε τέλεση αξιόποινων πράξεων».
Υπογραμμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι είναι απλοί άνθρωποι, οικογενειάρχες στην πλειονότητά τους, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του «πράσινου» δημάρχου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πάχτα.
«Η σημερινή ήταν η πρώτη χρονικά από μία σειρά δικών που στήθηκαν με μοναδικό σκοπό να πλήξουν τόσο το ηθικό, το κουράγιο, την αντοχή, τη δύναμη, την ψυχή… όλων των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, οι οποίοι αγωνίζονται μόνο για την υγεία, το νερό και τη ζωή τους… τη ζωή όλων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων στην efsyn.gr ο Βασίλης Τζιμούρτος, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατοίκων. Και συμπλήρωσε: «Σήμερα απεδείχθη περίτρανα στο δικαστήριο ότι αυτά τα κατηγορητήρια είναι κατασκευασμένα, τεχνητά διογκωμένα… Είναι η αρχή για την πλήρη δικαίωση και στις επόμενες δίκες που αφορούν στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής».
«Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα όχι μόνο για την ομόφωνη απαλλαγή των κατηγορουμένων αλλά και γιατί αποδείχθηκε ότι όλο το σκηνικό στήθηκε και ενορχηστρώθηκε από την τότε δημοτική αρχή για να μπορέσει να κρατάει όμηρο μία ολόκληρη κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος των κατοίκων, Γιώργος Κυρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας