Σκληρά μέτρα για υγειονομικούς: Τι θα ισχύει από Σεπτέμβρη για ανεμβολίαστους

447
Σκληρά μέτρα για υγειονομικούς:

Κυρώσεις με υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών αναμένεται να επιβληθούν σε όσους υγειονομικούς θα επιμείνουν  στο να μην δεχτούν να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα όποιος υγειονομικός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν εμβολιασθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και καθίσταται υποχρεωτικό, τότε αρχικά θα λαμβάνει  υποχρεωτικά όποιο υπόλοιπο άδειας τυχόν έχει.

Αν στο διάστημα αυτής της άδειας που θα έχουν την ευκαιρία να κάτσουν και να…  σκεφθούν δεν  μετανοήσουν και δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, τότε   το υπουργείο Υγείας θα είναι αμείλικτο:

Ο υγειονομικός δεν θα επιστρέφει στην εργασία του, αλλά θα μπει υποχρεωτικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Σημειώνεται, ότι όπως επισήμανε στις ανακοινώσεις του νωρίτερα ο πρωθυπουργός, «από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Κυρώσεις όμως, προβλέπονται και για τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους οποίους ο εμβολιασμός καθίσταται αμέσως υποχρεωτικός.

Όπως ανακοίνωσε πάλι ο πρωθυπουργός όσοι εξακολουθήσουν να εμμένουν  στο να μην δέχονται να εμβολιαστούν για προσωπικούς τους λόγους, , μετά τις 16 Αυγούστου θα τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για τις κυρώσεις που θα αφορούν όσους αν και πλέον υποχρεούνται, εντούτοις δεν εμβολιάζονται, αναμένεται να κάνουν αύριο οι υπουργοί  Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας