Σκηνές έξω από τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης. Κέντρο νοσηλείας το Βελλίδειο

949
Βελλίδειο

Σε κατάσταση αναμονής για την στέγαση κλινών ΜΕΘ έχει τεθεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ήδη, σκηνές και λυόμενα περίπτερα που παραχώρησε η ΔΕΘ, στήνονται έξω από τα νοσοκομεία για να διενεργούνται τεστ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές. Στη μάχη ετοιμάζεται να μπει και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των υγειονομικών για την οδυνηρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ευθύνες της κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι» σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες.

Το πιθανό σχέδιο επίταξης του Βελλίδειου καθώς και άλλων χώρων επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς στη χώρα να βοηθήσουν όπως μπορούν, ενώ σημείωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να στηθούν σκηνές και νοσοκομεία σε δημόσια κτίρια προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας