ΣΚΑΪ και Pulse νομίζουν πως οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

2367
MRB

Για έναν και μόνο λόγο, που έχει τρεις διαστάσεις, ήρθε στη δημοσιότητα ειδικά αυτήν την περίοδο, που η ρευστότητα μεγαλώνει στην κοινωνία και οι ζυμώσεις και ανακατατάξεις δίνουν και παίρνουν, η κατασκευασμένη μέτρηση του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και της Pulse.

Η πρώτη διάσταση είναι να μας “πείσει” ότι θριαμβεύει στην κυριολεξία η ΝΔ, αφού τόσο η αξιοπιστία του Κυρ. Μητσοτάκη και της πολιτικής του, πετάνε σε ουράνια ύψη και για αυτό άλλωστε, έχει γιγάντιο προβάδισμα 12,5% μονάδων και άνετη αυτοδυναμία, πολύ περισσότερο που τα περισσότερα κόμματα μένουν έξω από τη Βουλή.

Η δεύτερη διάσταση και όχι δευτερεύουσα είναι να καταδείξει ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει αλλά όχι τόσο ώστε να μην παραμένει στο πολιτικό κάδρο.

Γι’ αυτό είναι έτσι μαγειρεμένα τα νούμερα ώστε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει 2 μπροστά. Δύο και κάτι….

Η ΝΔ ασφαλώς πρέπει να πετάει στα ουράνια αλλά για να μην υπάρξουν ταρακουνήματα και παρεκτροπές κάπου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να “κρατάει”.

Η τρίτη διάσταση και ίσως κυριότερη, είναι να εμφανίσει ότι το σκηνικό δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες για το κατεστημένο εκπλήξεις και γι’ αυτό πνίγονται στην κυριολεξία όλες οι ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντισυστημικές δυνάμεις με πρώτη και κύρια και για ευνόητους λόγους τη ΛΑ.Ε, η οποία όπως εκτιμούν τα στελέχη της αποτελεί και το μεγαλύτερο άγχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ΛΑ.Ε, Ανταρσύα και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται στην κουτοπόνηρη Pulse με το ίδιο ποσοστό, ακριβώς στο όριο που δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται στη δημοσκόπηση, το 1%!

Οι πολλαπλές σκοπιμότητες αυτής της εικόνας είναι τόσο τραγικά καταφανείς ώστε και τα πιο καυστικά σχόλια να λειτουργούν μάλλον “εξωραϊστικά”.

Σίγουρα οι κύριοι του ΣΚΑΪ και της Pulse, μάλλον, θεωρούν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει τις κουτοπονηριές και τις εξόφθαλμες λαθροχειρίες.

Άλλη φορά, πάντως, να αναθέτουν στον ίδιο τον φίλο τους τον Κυριάκο να καταγράψει τα ποσοστά στο δημοσκοπικό πόνημά τους, γιατί σίγουρα θα είναι πιο προσεκτικός από τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας