Σιάτλ: Φασίστας δολοφόνησε με αυτοκίνητο 24χρονη διαδηλώτρια – Άλλη μία χαροπαλεύει

810
σιάτλ

Μία από τις δύο διαδηλώτριες στο Σιάτλ που τραυματίστηκαν, όταν φασίστας έπεσε με το αυτοκίνητο του με ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος σε αυτοκινητόδρομο, υπέκυψε στα τραύματά της, με τη δεύτερη να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η 24χρονη Σάμερ Τέιλερ κατέληξε στο Ιατρικό Κέντρο Χάρμπορβιου, δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος του κέντρου, Σούζαν Γκρεγκ, προσθέτοντας ότι η άλλη γυναίκα, η 35χρονη Ντίαζ Λαβ βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το περιστατικό με το όχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε έναν αυτοκινητόδρομο που είχε κλείσει ενόψει μια πορείας διαμαρτυρίας γυναικών. Την ίδια ώρα διαδηλώσεις από το κίνημα Black Lives Matter σημειώνονται σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Τμήμα της διαδήλωσης μεταδιδόταν ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο “Η Πορεία των Μαύρων Γυναικών Καταλαμβάνει τον Ι-5” (ο Ι-5 είναι ο αυτοκινητόδρομος).

Οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα social media δείχνει ένα λευκό αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια να κάνει ελιγμό για να αποφύγει δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, που βρίσκονταν εκεί αντί οδοφράγματος, και να χτυπάει τις δύο γυναίκες.

Στο Σιάτλ είναι διαρκείς οι κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενώ συχνά οι διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις. Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες συνελήφθησαν όταν η αστυνομία εισέβαλε και διέλυσε την «Αυτόνομη Ζώνη» που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Ο 27χρονος φασίστας δολοφόνος έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας